Το στοίχημα του...πρώτου ημιχρόνου για τη ΝΔ - Καραμπόλες από την «τροπολογία Κουντουρά»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το στοίχημα του...πρώτου ημιχρόνου για τη ΝΔ - Καραμπόλες από την «τροπολογία Κουντουρά»
Το στοίχημα της ΝΔ για το...πρώτο ημίχρονο του εκλογικού αγώνα, όπως το προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι ανακατατάξεις στη Κ.Ο. ενόψει ευρωεκλογών.

Με την ονομασία «Τροπολογία Κουντουρά» φαίνεται πως θα «μείνει» η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασυμβιβάστου μεταξύ υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υιοθετεί τον χαρακτηρισμό κατά τη χθεσινή του ομιλία στις Βρυξέλλες.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατεύσει τη δεδηλωμένη και να μπορέσει, την ίδια ώρα, να «βολέψει» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, συνιστά «εξαργύρωση» ενός πολιτικού γραμματίου: τόσο η κ. Κουντουρά όσο και ο κ. Δανέλλης και στήριξαν την κυβέρνηση και ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να τους «ανταμείβει» με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και μια διασφάλιση ότι, παράλληλα με την υποψηφιότητά τους, δεν θα χάσουν τη βουλευτική τους θέση., έστω και για ελάχιστους μήνες.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΝΔ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της με σαφήνεια από αυτή την προσπάθεια του Μαξίμου: τον τόνο έδωσε ο πολύπειρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της Άννας Ασημακοπούλου. Σημειωτέον, λίγο πιο «χλιαρή» ήταν η αντίδραση της Κατερίνας Μάρκου, αν και σημασία έχει η διατύπωση-ομπρέλα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ΝΔ…δεν το έχει δίπορτο. Με άλλα λόγια, και από προεδρικά χείλη, υπογραμμίστηκε ότι οι νυν βουλευτές του κόμματος που θα είναι στην ευρωλίστα, θα πρέπει να παραιτηθούν της έδρας τους, παίρνοντας και το ρίσκο να μείνουν εκτός αξιωμάτων, όπως, για παράδειγμα, έπαθε το 2014 ο πρώην υπουργός Κωστής Μουσουρούλης που δεν εξελέγη με τη ΝΔ.

Να σημειωθεί, δε, ότι η απόφαση αυτή της ΝΔ φέρνει και καραμπόλες στη γαλάζια Κ.Ο., όπως εγκαίρως έχει γράψει εδώ και καιρό το Reader.gr: θεωρητικά, τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παίρνει ο Αργύρης Ντινόπουλος και της Άννας Ασημακοπούλου η Ζωή Ράπτη. Η κ. Ράπτη θα καταλάβει την έδρα, ενώ ο κ. Ντινόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή. Διαμηνύει, δε, ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και ότι ο ίδιος παραμένει στρατιώτης των Βριλησσίων. Όσο για την έδρα της κ. Μάρκου στη Β’ Θεσσαλονίκης, την παίρνει ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι, άρα, κατά συνέπεια, για ελάχιστους μήνες η ΝΔ θα χάσει μια έδρα από την κοινοβουλευτική της δύναμη.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα σημαντικό που προκύπτει από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες, στις Βρυξέλλες, ενόψει των ευρωεκλογών, ιδίως εφόσον αυτές δεν λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να «κλείσει» τη συζήτηση για τον εκλογικό πήχη του κόμματος, πέρα από τις πάγιες, πλέον, αναφορές του ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαμένη ψήφο. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, υπογράμμισε ότιι ευρωεκλογές είναι το «πρωτο ημίχρονο» ενός αγώνα, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα με τις εκλογές. «Η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ και να πετύχει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη, ώστε κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τω εθνικών εκλογών», υπογράμμισε. Και, για να δώσει κατεύθυνση για την «τιμωρητική» ψήφο των πολιτών, προσέθεσε ότι «η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνά μέσα από την ενίσχυση της ΝΔ». Με άλλα λόγια, όποιος θέλει να τιμωρήσει τον Τσίπρα, πρέπει να ψηφίσει ΝΔ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider