Μητσοτάκης: Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε από το βήμα της ΝΔ τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών και ζήτησε καθαρή στήριξη της ΝΔ. 

Τα διλήμματα των εκλογών περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ και αναγόρευσε εκ νέου την κάλπη των Ευρωεκλογών σε εκλογική διαδικασία δημοψηφισματικού χαρακτήρα. Τόνισε εκ νέου την ανάγκη για καθαρές λύσεις και είπε ότι, προκειμένου να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με τη στήριξη της ΝΔ.

«Εύχομαι να είναι η τελευταία σύνθεση με την παρούσα σύνθεση και την επόμενη φορά να είμαστε πολύ περισσότεροι», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του, προσθέτοντας ότι η κοινωνία θα μιλήσει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και θα μετατρέψει τις εκλογές σε ένα βροντερό δημοψήφισμα εναντίον της «χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος»

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Κυριακή των ευρωεκλογών, τόνισε ότι το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «Ως εδώ, αξίζουμε καλύτερα!», αλλά και για τη ΝΔ «Προχωρήστε μπροστά, μαζί μπορούμε!». Οριοθέτησε, δε, με σαφήνεια τους τρεις στόχους της ΝΔ στις ευρωεκλογές: Καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι στους τρεις μεγάλους δήμους να εκλεγούν στελέχη που πρόσκεινται και υποστηρίζονται από τη ΝΔ. «Το αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ Τσίπρα να συρθεί σε εκλογές, αν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει ως τότε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παραμένει κολλημένος στην εξουσία», ενώ είπε ότι είναι ένας «Αριστερός Όρμπαν του Νότου». «Καταγγείλαμε τον Όρμπαν εντός ΕΛΚ. Αυτά που δεν δεχόμαστε στην Ουγγαρία δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γι’ αυτό υπάρχουν κάλπες, για να ανοίγουν δρόμους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα δείξει τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Με ποια νομιμοποίηση θα συνεχίσει μια κυβέρνηση κουρελού που βασίζεται σε μισθωμένους βουλευτές και σε ευκαιριακές ψηφοφορίες στη Βουλή», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. «Στις 26/5 το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία, σε κανέναν Έλληνα πολίτη, ότι συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», προσέθεσε ακόμα.

«Καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψηφίζω ΝΔ»

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε, δε, να θέσει και τα διακυβεύματα της κάλπης, λέγοντας ότι «υπάρχει μια βουβή οργή, η οποία το βράδυ των ευρωεκλογών θα ακουστεί εκκωφαντικά». Επέμεινε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αποχή ή χαλαρή ψήφο, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες, πάνω από την κάλπη, θα θυμούνται τέσσερα πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ: τα ψέματα, τους φόρους, τον διχασμό και την εθνική πληγή του Σκοπιανού

«Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ. Καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψηφίζω ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε, δε, ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα και με έμφαση στους νέους στο μήνυμα εναντίον της αποχής. «Μην αφήσετε ποτέ να γίνει κάτι για εσάς χωρίς εσάς», είπε. «Ο λαϊκισμός πρέπει να βρει μια ριζική απάντηση. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις», είπε, δε, απευθυνόμενος σε φίλους άλλων κομμάτων, ενώ έκανε νέο άνοιγμα και στους πολίτες που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ «και αναζήτησαν το νέο, αλλά ξανασυντήθηκαν με το παλιό στη χειρότερη εκδοχή του».

Εγώ θέλω στην Ευρωβουλή τον Κυμπουρόπουλο και ο Τσίπρας τον Κόκκαλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και σε αποδόμηση της κριτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ έως τις εκλογές. «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα το πει αυτός που κυβέρνηση τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Αυτός που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές με τη ΧΑ;», τόνισε. Είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας θα πει ότι είναι φίλος των αδυνάμων και η ΝΔ κόμμα των ελίτ. «Ο κ. Τσίπρας που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας; Σ’ εμάς που μιλάμε για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 συμπολίτες μας; Εγώ είμαι με την ελίτ και τη διαπλοκή και προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιου Κυμπουρόπουλο και όχι σαν αυτόν που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο ευρωψηφοδέλτιο έναν άνθρωπο σαν τον Γλέζο. Σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη, δεν το είπα σωστά: Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα σήμερα», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ευρωπαϊστής. «Βγάζει γλώσσα και μιλά για την Ευρώπη ο φίλος του Μαδούρο, κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα «τα αεροπλάνα του δικτάτορα προσγειώνονται μυστικά στην Αθήνα». Τέλος, ως προς το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, είπε ότι «δεν περίμενε να γίνει ανέκδοτο με τα αμαρτήματα της κ. Λοίζου. Είχε ήδη πνιγεί στη Μάνδρα και είχε καεί στο Μάτι. Και είχε εξανεμιστεί στη Μόρια, μαζί με το 1,6 δις για πρόσφυγες που ερευνά η OLAF».

Ανάγκη θετικής διεξόδου

Περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη θετικής διεξόδου, με τη ΝΔ να ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές του προγραμματικού της λόγου. «Όσο ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο οι πολίτες εξοργίζονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να «να βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου και να δει τη ρημαγμένη Ελλάδα που παραδίδει. Να ακούσει τους Έλληνες, να αφουγκραστεί τη βουβή οργή τους».

Αναφέρθηκε, ως αντι-παράδειγμα, στο Ελληνικό, ενώ είπε εκ νέου ότι η κυβέρνηση τάραξε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Αναφερόμενος στην προστασία της Α’ κατοικίας, λέγοντας ότι πρέπει να στηρίζονται και οι συνεπείς δανειολήπτες, ζητώντας μιας κίνηση επιβράβευσης αυτών που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, αλλά ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Γειτονιές ζουν καθημερινά με τον φόβο της αυξημένης εγκληματικότητας» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση φορτώνει το δημόσιο με κομματικούς φίλους, προσθέτοντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα το κάνει έως και την τελευταία στιγμή. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μακεδονικά προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας. «Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, καρφώνοντας κυβερνητικά στελέχη για τις πρόσφατες δηλώσεις τους. «Λάθος δηλώσεις, με λάθος τρόπο, τη λάθος στιγμή, από ανεύθυνα στόματα που εκπέμπουν λάθος μηνύματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγαίνουμε στις εκλογές με σταθερή πυξίδα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όμως, επέμεινε και στην ανάγκη για έναν άλλο δρόμο, στον οποίο η χώρα πρέπει να βαδίσει. «Με λιγότερους φόρους και εισφορές, με επενδύσεις και νέες δουλειές, με έσοδα και διαρκή αύξηση του δημοσίου πλούτου», είπε, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της ΝΔ.

«Η ΝΔ πηγαίνει σε εκλογές με σταθερή πυξίδα», είπε. Εξήγησε, δε, γιατί πολιτικοποεί τις περιφερειακές εκλογές: «Δίνουμε πολιτική χροιά στις περιφερειακές εκλογές: οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα πρέπει να συμβάλλουν σε μια ισόρροπη ανάπτυξη υπέρ των Ελλήνων», τόνισε.

«Έχουμε μακράν το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο, με τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές μας, με βουλευτές που παίρνουν το ρίσκο να παραιτηθούν από τη Βουλή για να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών και δεν χρειάζεται να το παίζουν δίπορτο, αλλά και με πολλούς άξιους ανθρώπους από όλους τους χώρους», είπε ως προς το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, διερωτώμενος αν «θέλουμε Ελλάδα με την ευρωπαϊκή πλειοψηφία ή να συνταχθούμε με μια μειοψηφία που δεν θα έχει κανέναν λόγο;». Ακόμα, απαντώντας στις μομφές ότι είναι «φίλος» του κ. Βέμπερ, υπογράμμισε ότι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής θα προέρχεται από το ΕΛΚ. «Ποιος είναι σε καλύτερη θέση να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για τους αγρότες μας; Ο κ. Τσίπρας ή εγώ;», είπε.

Κάποιοι που φτιάχτηκαν από τη ΝΔ εκτελούν αποστολή εναντίον της

Σε μια από τις πιο αιχμηρές αναφορές του στην ομιλία του, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιμένει να κινείται με λογικές παρακράτους και «άστραψε» έναντίον πρώην στελεχών της ΝΔ που δημιουργούν νέα κόμματα, «καρφώνοντας» πρωτίστως τον Σάββα Τσιτουρίδη.

«Είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ, να θυμούνται αίφνης ότι υπάρχουν και με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΡΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ. Είναι ντροπή. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα κάποιοι φανταζόντουσαν τη ΝΔ ως φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση, η οποία πού και πού θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ματαιοπονούν όσοι τα σχεδιάζουν αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider