Από το Ζάππειο ξεκινά την καμπάνια του ο Βέμπερ - Στο πλευρό του ο Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από το Ζάππειο ξεκινά την καμπάνια του ο Βέμπερ - Στο πλευρό του ο Μητσοτάκης
Ο Βαυαρός πολιτικός θα είναι εκ νέου στην Αθήνα στις 23 Απριλίου, όπου θα μιλήσει από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

Από το Ζάππειο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλευρό του, ξεκινά τη Μεγάλη Τρίτη και επισήμως την καμπάνια του ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο, στο Γαλάτσι, να χαρακτήρισε τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ως «ανθέλληνα», ο ίδιος όμως θα έρθει για πολλοστή φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη, προκειμένου να ξεκινήσει και επισήμως την καμπάνια του ενόψει των ευρωεκλογών από την Αθήνα.

Ο Βαυαρός πολιτικός, ο οποίος διατηρεί στενότατους δεσμούς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε είχε υπογράψει και την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του ΕΛΚ, θα είναι εκ νέου στην Αθήνα στις 23 Απριλίου, όπου θα μιλήσει από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο. Ξεκινώντας από την Αθήνα, ο κ Βέμπερ θα συνεχίσει με άλλες 7 σημαντικές εκδηλώσεις σε σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ θα ολοκληρώσει την καμπάνια του στις 24 Μαϊου, στη Βαυαρία, απ’ όπου και κατάγεται. Και μπορεί η επιλογή της Βαυαρίας να είναι αυτονόητη, αυτή της Αθήνας, όμως, φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: με δεδομένο ότι από την Ελλάδα ξεκίνησε η, κατά το ΕΛΚ, άνοδος του λαϊκισμού, από εκεί θα ξεκινήσει και η καθοδική του πορεία, με μια νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, οι κ. Βέμπερ και Μητσοτάκης θα είναι οι μόνοι ομιλητές, ενώ, με δεδομένο ότι θα πρόκειται για το βασικό launching event του υποψηφίου του ΕΛΚ, θα πρόκειται και για μια ιδιαίτερα μεγάλη παραγωγή.

Είναι σαφές ότι η πολλοστή έλευση του κ. Βέμπερ στην Αθήνα είναι δηλωτική της στενής του σχέσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν πτοείται από τις απαξιωτικές αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Βαυαρού πολιτικού. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, επιχειρηματολογεί υπέρ της συμπραξής του με τον κ. Βέμπερ, λέγοντας ότι, εφόσον είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, και ο ίδιος ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός, τότε θα μπορεί να «πατήσει» πάνω σε αυτή τη στενή πολιτική, αλλά και προσωπική, σχέση, προκειμένου να αντλήσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να εξέφρασε (OPEN) τη διαφωνία του με τη θέση του κ. Βέμπερ για τη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, είναι ο κ. Βέμπερ αυτός που άνοιξε «παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση του στόχου των πλεονασμάτων για την Ελλάδα από το 2020 και μετά, εφόσον υπάρξει πολιτική αλλαγή και μια νέα ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τη σοβαρότητα των προθέσεών της.

Από εκεί και πέρα, η ΝΔ κινείται και στη λογική της αποκρυστάλλωσης του ευρωψηφοδελτίου της, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Ως προς αυτό υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες, με τους δύο εναπομείναναντες υποψηφίους να είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βίκυ Φλέσσα. Τέλος, αναζητείται μια τρίτη γυναίκα. Όλοι οι γαλάζιοι υποψήφιοι, πάντως, θα παρουσιαστούν σε μεγάλη εκδήλωση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, στις 14 Απριλίου, στον «Ελληνικό Κόσμο».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει το επόμενο ταξίδι του για την μεθεπόμενη εβδομάδα, όταν και θα βρεθεί στην Κύπρο, όπου σίγουρα θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider