Γιατί το Μαξίμου στήριξε τον Πολάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί το Μαξίμου στήριξε τον Πολάκη
Το Μαξίμου μπορεί να μην δεν έδωσε βορά στην Νέα Δημοκρατία τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιδοκιμάζει την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για την περίπτωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Κυμπουρόπουλου.

Το Μαξίμου μπορεί να μην δεν έδωσε βορά στην Νέα Δημοκρατία τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιδοκιμάζει την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για την περίπτωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Κυμπουρόπουλου.

Απλώς, η κυβέρνηση προσπέρασε την στάση του κ. Πολάκη και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της για να αντιμετωπίσει το θέμα που ανέκυψε, με την ΝΔ να προαναγγέλλει δια του προέδρου της ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Κ. Μητσοτάκη πως μόλις κατατεθεί η πρόταση μομφής ο ίδιος θα την μετατρέψει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία διόγκωσε το θέμα για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που υφίσταται καλούμενη να δώσει διευκρινίσεις για ζητήματα όπως το δώρο Χριστουγέννων, το κοινωνικό μέρισμα, τα κοινωνικά επιδόματα που τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από την ίδια την ηγεσία. Εξ αυτού του λόγου προσπαθούν να μετατρέψουν μία συζήτηση που θα εξελιχθεί ως «σφυροκόπημα» κατά του κ. Πολάκη σε ένα εφ’ όλης της ύλης debate κατά το οποίο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μείζονα ζητήματα για τα οποία αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης «εγκλωβίστηκε» μετά την δημόσια πρόταση Τσίπρα για την διεξαγωγή debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς και πιστεύουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε διέξοδο στο θέμα «Πολάκη» για να αποφύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρωθυπουργό στην οποία θεωρεί ότι υστερεί.

Όπως και να’ χει στο Μαξίμου βλέπουν και τα θετικά μίας τέτοιας εξέλιξης εκτιμώντας πως εφόσον οδηγηθούμε σε μία συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση θα συσπειρωθεί και θα ενισχύσει ενδεχομένως και την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία (ψήφος Θεοχαρόπουλου) παραμονές των ευρωεκλογών.

Σε μία άλλη διάσταση θεωρεί πως αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές θα έχει την δυσκολία να πει σε μία κυβέρνηση που έχει νωπή την εμπιστοσύνη της Βουλής το «φύγετε» που ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider