Πρόταση μομφής από Μητσοτάκη: O πολακισμός είναι φασισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση μομφής από Μητσοτάκη: O πολακισμός είναι φασισμός
O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής».

Με ριπές κατά του Παύλου Πολάκη κατέθεσε την πρόταση μομφής της ΝΔ εις βάρος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «ο πολακισμός είναι φασισμός», λέγοντας μάλιστα ότι ο αυταρχισμός του κ. Πολάκη είναι το σύνορο με τη δημοκρατία. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Τσίπρα ότι ταυτίζεται πλήρως με τις απόψεις του κ. Πολάκη και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «ύφος Πολάκη», αλλά «ήθος Τσίπρα».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής» και τόνισε ότι η ΝΔ καταθέτει την πρόταση μομφής ακούγοντας την οργή της κοινωνίας. Είπε, μάλιστα, ότι η στάση του κ. Πολάκη ήταν προκλητική, με τον ίδιο να μην ζητά συγγνώμη, αλλά να απαντά με ύβρεις. «Ο πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει όλα αυτά», είπε και προσέθεσε ότι η συζήτηση «αφορά το συνολικά το ύφος και το ήθος της εξουσίας, όπως την ασκούν αυτοί που την κατέχουν σήμερα». Τόνισε, ακόμα, ότι η πρόταση μομφής εις βάρος του κ. Πολάκη είναι υποχρέωση της ΝΔ «όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο, αλλά απέναντι στη Δημοκρατία».

Εξήρε τη στάση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και υπογράμμισε ότι τα μόρια και τα επιδόματα είναι αυτονόητα και θετικά μέτρα, αλλά την ίδια ώρα είναι και «αμυντικά μέτρα». Γι’ αυτό, όπως είπε και ο κ. Κυμπουρόπουλος, είπε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία «χρειάζονται κοινές αφετηρίες και κοινές ευκαιρίες σε όλη τους τη ζωή». Κατηγόρησε, δε, τον κ. Πολάκη ότι, πέραν του ΦΕΚ πρόσληψης του κ. Κυμπουρόπουλου που δημοσίευσε, είχε «το θράσος να του πει να ντρέπεται», προσθέτοντας ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος πέρασε εφτά αξιολογήσεις, πριν ασκήσει το δικαίωμά του στην εργασία

«Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο, μια τέτοια διαδικασία θα ήταν περιττή, γιατί ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του», είπε και προσέθεσε ότι «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό». «Ο πρωθυπουργός έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά μαζί του», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τον χαρακτηρισμό «αψύς Σφακιανός», λέγοντας ότι έτσι προσέβαλε έτσι όλους τους Κρητικούς. «Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον κ. Πολάκη;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. «Τι σχέση έχει η κρητική περηφάνεια με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;», προσέθεσε.

Κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναμετρηθούν με την πολιτική τους αξιοπρέπεια. «Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει μόνο ήθος Τσίπρα» και επανέλαβε το παράδειγμα της μπάμπουσκας που είπε το Σάββατο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Προσέθεσε, δε, ότι ότι ο κ. Τσίπρας φρόντισε να επιβεβαιώσει τον δεσμό μαζί του, κάνοντας μαζί διακοπές το Πάσχα. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους βουλευτές της πλειοψηφίας, ρωτώντας «είστε κι εσείς όλοι σας Πολάκηδες;». «Αυτό θα φανεί: αν είστε με τους πολλούς ή αν είστε με τους Πολάκηδες», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Νομίζω ότι κι εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη».

«Το ποτήρι όχι απλά γέμισε, ξεχείλισε. Το παράδειγμά του είναι τοξικό και επικίνδυνο. Η δημόσια συμπεριφορά του δεν είναι θέμα αισθητικής, αλλά θέμα δημοκρατικής τάξης», είπε για τον κ. Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον κατηγόρησε ότι απέτυχε και ως «ανάξιος υπουργός» στον χώρο της Υγείας. Εξιστόρησε πολλά από τα «κατορθώματα» του Παύλου Πολάκη όλα τα προηγούμενα χρόνια και προσέθεσε ότι ο υπουργός «προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή». Τόνισε ότι ο κ. Πολάκης απέκρυψε τα θύματα που υπήρχαν στο Μάτι «και τώρα έβαλε στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής, έναν άνθρωπο που με το παράδειγμά του από τότε που ήταν αριστούχος μαθητής εμψυχώνει όλους μας». Είπε, ακόμα, ότι «ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό».

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, κατηγορώντας τον Παύλο Πολάκη ως «αθλιο και άνανδρο», ενώ προσέθεσε ότι, όταν ο πρωθυπουργός ενστερνίζεται αυτές τις συμπεριφορές, «τότε έχουμε μπροστά μας το τέρας, για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζηδάκης, το πρόσωπο του φασισμού». «Ο πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει το «ή εμείς ή αυτοί». «Ο αυταρχισμός του Πολάκη είναι το σύνορο με την ίδια τη δημοκρατία. Ο πολακισμός είναι φασισμός. Και γι’ αυτό μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ειρωνευτεί και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον νέο υπουργό Τουρισμού. Αφού τον..συνεχάρη για την τοποθέτησή του, είπε: «Απολαύστε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας». Τον κατηγόρησε ότι ως αρχηγός άλλου κόμματος διορίστηκε βουλευτής άλλου κόμματος για να μετακινηθεί εν τέλει σε άλλο κόμμα. «Είστε σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε: «Καταφεύγετε και σε υπουργούς με χρονομίσθωση, αλλά μην ξεχνάτε: το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαϊου».

Προσδιόρισε, δε, το διακύβευμα των εκλογών ως το εξής: «Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;».

Ακόμα, στα social media η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το εξής video για την κατάθεση της πρότασης μομφής εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider