Το «ηθικό πλεονέκτημα» ΣΥΡΙΖΑ καθρεφτίζεται στον Πολάκη και στο γιοτ Παναγόπουλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «ηθικό πλεονέκτημα» ΣΥΡΙΖΑ καθρεφτίζεται στον Πολάκη και στο γιοτ Παναγόπουλου
Η ΝΔ συνεχίζει τα πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Πολάκη, αλλά αναδεικνύει και την «υποκρισία» της ρητορικής περί ελίτ, μετά τις αποκαλύψεις για το γιοτ Παναγόπουλου.

Η σημερινή μέρα θα ήταν, θεωρητικά, μια ανάπαυλα στην…Πολακιάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πήγαινε στη Χαλκίδα, όπου έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στην πόλη, θα εξέπεμπε και από εκεί ένα πολιτικό μήνυμα και το…κυρίως πιάτο θα αναμενόταν την Τετάρτη, όταν και στη Βουλή θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης και όχι επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ χθες το απόγευμα.

Κι όμως, κάτι μεσολάβησε: ήταν η επιβεβαίωση δια στόματος της χήρας του ιστορικού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, της Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία εδώ και τρία χρόνια είναι και άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διασποράς, ότι ο κ. Τσίπρας το περασμένο καλοκαίρι έκανε διακοπές στο κότερο του άντρα της. Μάλιστα, η ίδια η κ. Παναγοπούλου αναφέρει ότι στο γιοτ Odyssey βρέθηκε ο κ. Τσίπρας με την οικογένειά του, κατόπιν παραχώρησης από τον Περικλή Παναγόπουλο για μια εβδομάδα, λόγω και της μεγάλης εκτίμησης που του είχε, αλλά και της ανάγκης του πρωθυπουργού για ξεκούραση. Είχε προηγηθεί, άλλωστε, η μεγάλη καταστροφή στο Μάτι που δοκίμασε τις αντοχές της κυβέρνησης, ενώ αναμενόταν τότε η τυπική έξοδος από το Μνημόνιο που γιορτάστηκε με τους δέοντες συμβολισμούς στην Ιθάκη.

Με τη σειρά της, η ΝΔ δεν είχε τοποθετηθεί ως προς τις φωτογραφίες που ξεκίνησαν να διακινούνται από χθες το απόγευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαίως, στελέχη του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και ο τ. αναπληρωτής εκπρόσωπος Νίκος Ρωμανός αναφέρονταν στο ζήτημα, τόσο στα social media όσο και σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Η Πειραιώς, όμως, περίμενε μια επίσημη τοποθέτηση, είτε από το Μαξίμου, το οποίο σιώπησε επιδεικτικά, είτε από την κ. Παναγοπούλου, στην οποία εφέρετο να ανήκει το σκάφος. Εν τέλει, η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος της κ. Παναγοπούλου.

Αυτό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Και αυτό γιατί η ΝΔ βρήκε μια ακόμα ευκαιρία να βάλει εναντίον του «ηθικού πλεονεκτήματος» που έχει κάνει σημαία του το Μαξίμου. Άλλωστε, νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης, με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς είχε ταυτίσει τον «πολακισμό» με τον φασισμό και είχε υπογραμμίσει εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας είναι το ίδιο με τον κ. Πολάκη. Κατά τον συλλογισμό του Μάνου Χατζηδάκι, συνεπώς, όποιος συνηθίζει το πρόσωπο του τέρατος, αρχίζει και του μοιάζει… Την ίδια ώρα, δε, που ο κ. Τσίπρας εναγκαλίζεται πολιτικά με τον κ. Πολάκη, εξαπολύει και μύδρους εναντίον της ΝΔ ως «το κόμμα των ελίτ». «Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού», ανέφερε σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η οδός Πειραιώς.

Για τη ΝΔ, τα πράγματα είναι σαφή: ο πρωθυπουργός γυρίζει την Ελλάδα και βγάζει, όπως το θέτει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «δεκάρικους» για τη «διαπλεκόμενη» ΝΔ και την ίδια ώρα προστατεύει δια της μετατροπής μιας πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης «τον χυδαιότερο των υπουργών του», ενώ επιχειρεί να παρουσιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση ως κόμμα-βιτρίνα επιχειρηματικών συμφερόντων, την ώρα που εκείνος έκανε διακοπές ινκόγκνιτο σε δανεικό γιοτ. Ή αλλιώς, «αν αυτά γίνονταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα είχε γίνει σάλος. Εδώ είναι Δευτέρα», όπως το έλεγε σκωπτικά έμπειρος βουλευτής της ΝΔ, χθες το βράδυ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider