Στο Μαξίμου ο Χατζηδάκης για την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Μαξίμου ο Χατζηδάκης για την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ
Ο υπουργός Ενέργειας βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθασε ο νέος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Υπάρχει στόχος για ένα σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, το οποίο θα δώσει νέες προοπτικές στην επιχείρηση, δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ενέργειας.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η νέα ηγεσία «κληρονομεί» τις καυτές πατάτες των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων με εκείνες των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ να έχουν ουσιαστικά παγώσει, ενώ η ΔΕΗ αναμένει την επόμενη Δευτέρα τις δεσμευτικές προσφορές από την πλευρά των επενδυτών.

Η ΝΔ έχει κάθετα αντιταχθεί στο σχέδιο πώλησης της ΔΕΗ, ενώ αμφιβολίες εκφράζονται και για την εξέλιξη της νέας αυτής προσπάθειας για προσέλκυση επενδυτών η οποία θα κριθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ήδη την Τρίτη, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι για τη νέα κυβέρνηση βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της. «Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας», πρόσθεσε. Δεδομένης της «μη ελκυστικότητας» με τα σημερινά δεδομένα των μονάδων της ΔΕΗ μια βασική παράμετρος θα αποτελέσει και το αν τελικά θα επιστρέψει το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» ή κάποιο παρόμοιο και αν τελικά θα ενταχθούν στα προς πώληση assets και τα υδροηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider