Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών
Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με διάσπαρτα «καρφιά» και προς τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην παρθενική του ομιλία στην Βουλή ως πρόεδρος κόμματος.

Την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα, σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στην διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως επικεφαλής κόμματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δίστασε να «στρέψει τα βέλη του» μέσω Μητσοτάκη στον πρώην σύντροφό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ. Στην καλύτερη περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή».

Λίγο αργότερα, επέστρεψε και πάλι στους παλιούς του συντρόφους καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους ευχαριστήσει «Είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής Ελλάδας, όταν μαζί με τον Χαρδούβελλη μου παρέδιδαν το άδειο ταμείο από το οποίο έπρεπε να αποπληρώσω 22 δις στους δανειστές. Χρωστάτε στον κ. Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο, το πως θα πληρώνετε τους δανειστές για τα επόμενα δέκα χρόνια. Τους χρωστάτε το ότι σας ανέσυραν από μια βαριά ήττα το βράδυ του δημοψηφίσματος».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, προεξόφλησε πως «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της Γερμανίας για αναδιάρθρωση χρέους», ενώ ιεράρχησε ως χειρότερο από τα μνημονιακά μέτρα την προκαταβολή φόρου, λέγοντας «καταστρέφει τις επιχειρήσεις, διώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα φέρουμε την κατάργησή του ως τροπολογία και δεν θα την ψηφίσετε όχι επειδή διαφωνείτε, αλλά επειδή δεσμεύεστε».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider