Αποχώρησαν από την Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 - Αιχμή οι δύο τροπολογίες Βρούτση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχώρησαν από την Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 - Αιχμή οι δύο τροπολογίες Βρούτση
Στις δύο τροπολογίες του υπουργού Εργασίας ανέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 που αποχώρησαν από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 αποχώρησαν από την ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας το προεδρείο ότι έκανε δεκτές τροπολογίες του υπουργού Εργασίας, Νίκου Βρούτση, για το πλαφόν στις συντάξεις, στις 17:45, χωρίς συζήτηση κι ενώ το νομοσχέδιο για το διυπουργικό ήταν να ψηφιστεί στις 18:00 το απόγευμα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλειος Κεγκέρογλου που κάλεσε τον υπουργό ν' αποσύρει τις τροπολογίες και να τις πάει προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό» και «τεράστιο ατόπημα», χαρακτήρισε την κατάθεση των τροπολογιών, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης και δήλωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί επίσης από τη διαδικασία.

Οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας είναι: «Προσθήκη συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων στο νόμο 4387/2016» και «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider