Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς
Το κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, αναγνώρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Το κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί», αναγνώρισε το μεσημέρι της Πέμπτης, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το πέρας της μεταξύ τους συνάντησης στο Βερολίνο.

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλήσαμε για τις διμερείς μας σχέσεις. Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας είναι πολύ καλές», σημείωσε η Καγκελάριος, παρουσιάζοντας την ατζέντα της συζήτησής της με τον πρωθυπουργό. Μπορούμε να έχουμε επαφή και ανταλλαγή απόψεων για τις επενδύσεις, πρόσθεσε, στη συνέχεια, η Μέρκελ.

«Μετέφερα στην Καγκελάριο την πρόθεσή μας για βαθιές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Αλλαγές που θα γίνουν από εμάς, γιατί αφορούν εμάς. Θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο των ελληνογερμανικών συζητήσεων», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «Ελλάδα και Γερμανία σχεδιάζουν από κοινού ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα». «Ετοιμάζουμε τη με Γερμανία ένα πράσινο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα παρουσιάσουμε με την καγκελάριο τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε. Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στη Γερμανία, δεσμεύθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Έχω πει πολλές φορές πως τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι υψηλά. Έχω, όμως επίσης, πει πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας έναντι των Θεσμών. Οι συζητήσεις μας με τους Θεσμούς αφορούν εμάς και τους Θεσμούς», απάντησε, κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των πλεονασμάτων, ο πρωθυπουργός. Αυτό που προέχει είναι να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, τόνισε ακόμη.

«Συζητήσαμε για την κλιματική αλλαγή, για τις φωτιές που είχαμε στην Ελλάδα, για το προσφυγικό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει πως «η Ελλάδα κάνει ό,τι πρέπει για το προσφυγικό. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης».

«Προχωρούμε σε δραστικές κινήσεις για να εξυγιάνουμε τη ΔΕΗ», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση του ζητήματος θα ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider