Βαρουφάκης: Ελπίζω ο Σταϊκούρας να ηχογράφησε αυτά που έγιναν στο Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Ελπίζω ο Σταϊκούρας να ηχογράφησε αυτά που έγιναν στο Eurogroup
Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «υποδειγματικό κρατούμενο» του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της τρόικας.

«Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να ηχογράφησε αυτά που έγιναν σήμερα στο Eurogroup» δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, από τη ΔΕΘ.

Ο κ Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις πρακτικές του Eurogroup λέγοντας πως οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν και να ελέγχουν τι γίνεται εκεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να ηχογράφησε αυτά που έγιναν σήμερα στο Eurogroup. Γιατί αλλιώς πώς θα μπορέσει να απαντήσει στον πρωθυπουργό όταν τον ρωτήσει τι ακριβώς είπες εκ μέρους μου εκ μέρους της κυβέρνησης; Όσο το Eurogroup δεν καταγράφει τα πρακτικά έτσι ώστε εσείς, οι δημοσιογράφοι, οι πολίτες να μπορούν να γνωρίζουν και να ελέγχουν όλους εμάς που σας έχουμε εκπροσωπήσει... Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σταϊκούρας τα καταγράφει και ελπίζω να μην το ξέχασε να το κάνει σήμερα».

Μιλώντας για την κεντρική πολιτική σκηνή, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «υποδειγματικό κρατούμενο» του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της τρόικας ενώ υποστήριξε ότι οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης θα μας φέρουν σε μια νέα επιδείνωση την ώρα που ένας λαός είναι ήδη στο πάτωμα.

Ερωτηθείς για τη δική του πρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Βαρουφάκη είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, να διασυνδεθεί ο ρυθμός της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας και να καταργηθεί η προπληρωμή του 100% του φόρου. Όπως σημείωσε ο ίδιος, μια μονομερής κατάργηση του μέτρου αυτού θα έφερνε ρήξη με το Eurogroup, αλλά, όπως επισήμανε, ή θα υπάρξει ρήξη με το Eurogroup ή θα υπάρξει ρήξη με τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider