Ο Μητσοτάκης μοιράζει τους «μπλε φακέλους» του 2020 στο Υπουργικό Συμβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης μοιράζει τους «μπλε φακέλους» του 2020 στο Υπουργικό Συμβούλιο
Επιστροφή στην κυβερνητική καθημερινότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το ταξίδι του στο Παρίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από Παρίσι και Βρυξέλλες και μοιράζει τους μπλε φακέλους με τους στόχους για το 2020 στους υπουργούς της κυβέρνησης, στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιστροφή στην κυβερνητική καθημερινότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το ταξίδι του στο Παρίσι, αλλά και το αστραπιαίο δείπνο του στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο Σαρλ Μισέλ με φόντο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, καθώς σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου με εξαιρετικά γεμάτη ατζέντα. Άλλωστε, η κυβέρνηση θέλει και να αλλάξει την ατζέντα στο εσωτερικό, μετά την τροπολογία για το ποδόσφαιρο που προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις.

Κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, στο υπουργικό συμβούλιο θα μοιραστούν εκ νέου οι περίφημοι «μπλε φάκελοι», οι οποίοι είχαν μοιραστεί από τον κ. Μητσοτάκη στους υπουργούς του στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουλίου. Εκείνοι οι φάκελοι περιέγραφαν τις στρατηγικές προτεραιότητες των υπουργών για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης, το οποίο πρόσφατα συμπληρώθηκε. Πλέον, οι «μπλε φάκελοι» θα έχουν ετησιο ορίζοντα, ενώ, όπως και οι προηγούμενοι, θα κωδικοποιούν τις στρατηγικές προτεραιότητες, δηλαδή τους στόχους, ανά υπουργείο. Σε κάποια υπουργεία, όπως π.χ. το υπουργείο Οικονομικών αυτές είναι δεκάδες, ενώ σε άλλα υπουργεία, είναι πολύ πιο λίγες.

«Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων 2020-Ελλάδα Μπροστά»

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα τιτλοφορείται «Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων 2020-Ελλάδα Μπροστά». Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι συνεχίζει στην μεταρρυθμιστική πορεία, έχοντας να επιδείξει και δεκάδες σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης. Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν στο Reader.gr ότι στους μπλε φακέλους θα εμπεριέχονται πάνω από 130 μεταρρυθμίσεις με σημαντικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα για τους πολίτες. Και όλα αυτά με έναν στρατηγικό σχεδιασμό, προκειμένου να υπάρχει ένας «μπούσουλας» τόσο για τους υπουργούς, όσο και για το Μέγαρο Μαξίμου που παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο επισταμένως, με γνώμονα και τις στρατηγικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί στους υπουργούς.

Σημαντικός είναι και ο νομοθετικός προγραμματισμός, καθώς εντός των επόμενων εβδομάδων, εκτός του Ασφαλιστικού που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έρχεται μπαράζ νομοσχεδίων από πλείστα όσα υπουργεία. Συγκεκριμένα, νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία από το αρμόδιο υπουργείο, νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, νομοσχέδια από τα υπουργεία Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, αλλά και η συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να «τρέχει» την ντιρεκτίβα του κ. Μητσοτάκη για «διαζύγιο» από τον λιγνίτη τα επόμενα χρόνια.

Βεβαίως, στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρξει και συζήτηση για το Μεταναστευτικό, με τον Νότη Μηταράκη να ενημερώνει τους συναδέλφους του για την πορεία του σχεδίου που έχει εξαγγελθεί, αλλά και για τις πρόσφατες επαφές του στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Σημειωτέον, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παίξει και το χαρτί των πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας «τρέχει» διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανημάτων, προκειμένου να τοποθετηθεί το εν λόγω πλωτό φράγμα μήκους 2.7 χιλιομέτρων, σε μια ακόμα προσπάθεια θωράκισης των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider