Μητσοτάκης: Να υπάρξει ευελιξία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Να υπάρξει ευελιξία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ
Μέγιστη δυνατή ευελιξία για τη χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από την Ευρωπαία Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα.

Ευελιξία και κατανόηση ζήτησε από την Ευρωπαία Επίτροπο, Ελίζα Φερέιρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά στη χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα, αρμόδια για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Επίτροπο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία για τη χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση

Τη λίστα με τους κλάδους, οι επιχειρήσεις των οποίων πλήττονται από τον κορονοϊό, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται συνολικά για 236 κλάδους, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στήριξη από το πακέτο μέτρων των 10 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider