Για την επέκταση του Μετρό μίλησαν Μητσοτάκης – δήμαρχος Καλλιθέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για την επέκταση του Μετρό μίλησαν Μητσοτάκης – δήμαρχος Καλλιθέας
Συζητήθηκαν η επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο είχε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του παραλιακού μετώπου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο της Καλλιθέας δεν ήταν τυχαία, αφού, κατά τις πληροφορίες, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει σχέδια μελλοντικής επέκτασης του Μετρό προς τα νότια και τα δυτικά προάστια.

Οι επεκτάσεις που εξετάζονται

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η επέκταση του Μετρό έως την Καλλιθέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, εξετάζεται η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από την Ανθούπολη προς το Ίλιον, μέσω της κατασκευής τριών νέων σταθμών, αλλά και η επέκταση της Γραμμής 2 από την άλλη πλευρά, ήτοι από το Ελληνικό προς τη Γλυφάδα, μέσω της κατασκευής επίσης τριών νέων σταθμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider