Επικοινωνία Μπάιντεν - Μακρόν για θέματα της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Μπάιντεν - Μακρόν για θέματα της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας θα συναντηθούν στη Σύνοδο των G20 στη Ρώμη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Τελευταία ενημέρωση 10:32 μ.μ.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είχε ο Αμερικανός ηγέτης, Τζο Μπάιντεν, στην οποία συζητήθηκαν θέματα της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας θα συναντηθούν στη Σύνοδο των G20 στη Ρώμη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μακρόν, ο Μπάιντεν επανέλαβε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των δύο χωρών για να στηρίξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή του Σάχελ και να ενισχύσουν τη συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, όπως και τις προσπάθειες για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα, λέει ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τις προσπάθειες που χρειάζονται για την ενίσχυση της Ευρώπης της άμυνας με την εγγύηση μιας συμπληρωματικότητας με το ΝΑΤΟ», σημειώνεται.

Ακόμα, με τον Μακρόν θα συναντηθεί και η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον για βελτίωση των σχέσεων με το Παρίσι, μετά από την υπογραφή της συμφωνίας AUKUS τον Σεπτέμβριο, που επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Χάρις και ο Μακρόν «θα συζητήσουν τη σημασία της διατλαντικής σχέσης για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο και θα επιμείνουν στη σημασία της συμμαχίας μας για τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η Covid-19 και η κλιματική κρίση, ενώ θα αναφερθούν και στα ζητήματα του Σάχελ και του Ινδο-Ειρηνικού», διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μακρόν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη G20, ελπίζει σε «επανέναρξη του διαλόγου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider