Ρωσία: Δεν απαντήσαμε στις ΗΠΑ με αντιπροτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Δεν απαντήσαμε στις ΗΠΑ με αντιπροτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας
Η Μόσχα εξακολουθεί να εργάζεται για να δώσει μια απάντηση στις αντιπροτάσεις της Ουάσινγκτον,

Η Ρωσία έστειλε συμπληρωματικές ερωτήσεις μάλλον, παρά μια απάντηση στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους σχετικά με το αίτημα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ έλαβαν από τη Ρωσία γραπτή απάντηση για το θέμα.

Όμως ανώτερη διπλωματική πηγή είπε στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA πως η επιστολή περιείχε ερωτήσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίες εστάλησαν και σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, για το πώς οι ομόλογοι της Μόσχας αντιλαμβάνονται την αρχή του «αδιαίρετου χαρακτήρα της ασφάλειας».

Η Μόσχα εξακολουθεί να εργάζεται για να δώσει μια απάντηση στις αντιπροτάσεις της Ουάσινγκτον, δήλωσε η πηγή.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στα αιτήματα της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω μιας αντιπαράθεσης σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν απαντήθηκαν τα κύρια αιτήματα της Μόσχας για την ασφάλειά της, αλλά η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία απορρίπτει τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider