Κρίση στην Ουκρανία: «Απαράδεχτη» η ρητορική των ΗΠΑ, τόνισε ο Λαβρόφ στον Μπλίνκεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση στην Ουκρανία: «Απαράδεχτη» η ρητορική των ΗΠΑ, τόνισε ο Λαβρόφ στον Μπλίνκεν
Blinken Lavrov
Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ανέφερε ότι η χώρα της δεν έχει δει αποδείξεις αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν , είχε σήμερα μια νέα τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, εν μέσω της έντασης που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και αφού Μόσχα ανακοίνωσε ότι διέταξε να επιστρέψουν στις μονάδες τους ορισμένες δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ τόνισε στον Μπλίνκεν την ανάγκη συνεργασίας για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η «επιθετική ρητορική» από ην πλευρά των ΗΠΑ είναι «απαράδεχτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο.

«Από την πλευρά μας υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης της από κοινού συνεργασίας, όπως συμφώνησαν για αυτό οι πρόεδροι Πούτιν και Μπάιντεν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις 12 Φεβρουαρίου, με βάση το περιεχόμενο των προτάσεων που διαβιβάσθηκαν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλτ, ανέφερε ότι η χώρα της δεν έχει δει αποδείξεις αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Μόνο εμείς και το NATO θα καθορίσουμε εάν θα ενταχθούμε στη Συμμαχία

Λαβρόφ: Πληροφοριακή τρομοκρατία η υστερία της Δύσης περί «εισβολής» της Ρωσίας στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider