Τουρκία: «Σφίγγα» ο Ερντογάν για την αγορά στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: «Σφίγγα» ο Ερντογάν για την αγορά στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία
Ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε πως παρά το ότι η Τουρκία έχει δώσει στρατιωτική ενίσχυση στην Ουκρανία ως; μέλος του NATO, δεν έχει χαλάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Προσεχτικές αναφορές για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού της Τουρκίας από τη Ρωσία, όπως τα πυραυλικά συστήματα S-400, έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει περιπλέξει τα δεδομένα.

Μιλώντας από την Άγκυρα στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο Τούρκος πρόεδρος ανάφερε πως παρά το ότι η Τουρκία έχει δώσει στρατιωτική ενίσχυση στην Ουκρανία ως; μέλος του NATO, δεν έχει χαλάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία

Επιπλέον, ο Ερντογάν ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει ενδεχόμενες μελλοντικές αγορές στρατιωτικού υλικού της Τουρκίας από τη Ρωσία, προσθέτοντας πως η χώρα του θα αποφασίσει αφού κρίνει τις συνθήκες που δημιουργούνται μετά από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία δέχθηκε κυρώσεις από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2020 για την αγορά των ρωσικών S-400 και επικρίθηκε από δυτικούς συμμάχους για την αγορά αυτή.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επιλέξει τα ρωσικά οπλικά συστήματα επειδή οι σύμμαχοι δεν παρείχαν όπλα με ικανοποιητικούς όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στάνο για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ελπίζουμε ότι η τάση για εξομάλυνση των σχέσεων θα συνεχιστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider