Συνομιλία Μπάιντεν και Σι Ζινπίνγκ την Παρασκευή - Η Ουκρανία στο επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνομιλία Μπάιντεν και Σι Ζινπίνγκ την Παρασκευή - Η Ουκρανία στο επίκεντρο
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Associated Press ανέφερε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν προειδοποίησε έναν κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο για την υποστήριξη της Κίνας στη Ρωσία στην ουκρανική εισβολή.

Συνομιλία πρόκειται να έχουν την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η οποία και θα αποτελέσει την πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μπάιντεν και Σι «θα συζητήσουν τη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Associated Press ανέφερε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν προειδοποίησε έναν κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο για την υποστήριξη της Κίνας στη Ρωσία στην ουκρανική εισβολή, παρόλο που το Κρεμλίνο διέψευσε τις αναφορές ότι είχε ζητήσει κινεζικό στρατιωτικό εξοπλισμό ως βοήθεια στον πόλεμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Σι Ζινπίνγκ έκανε άνοιγμα στην Αυστρία για να μπει στον "Νέο Δρόμο του Μεταξιού"

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με Μακρόν, Σολτς και Τζόνσον σήμερα - Με Σι Τζινπίνγκ θα μιλήσουν Μακρόν και Σολτς

Τηλεφωνική επικοινωνία Εμανουέλ Μακρόν-Σι Τζινπίνγκ για την ουκρανική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider