Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν και τον Ραϊσί στο Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν και τον Ραϊσί στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που αυτός έχει προκαλέσει, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ιράν όπου θα συμμετάσχει στην τριμερής των ηγετών Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμπραχίμ Ραϊσί έρχεται εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που αυτός έχει προκαλέσει, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον Ερντογάν, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως σε επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν περί «ασφαλών διαδρόμων» στη Μαύρη Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στη βόρεια Συρία, σε μια περίοδο που οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως αυξάνονται καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον μεγαλύτερο προμηθευτή σιτηρών στον κόσμο, υποδαυλίζει τις ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Μετά τον Πούτιν συνομίλησε και με Ζελένσκι για τις εξαγωγές σιτηρών

Μπολσονάρου: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά φθηνότερου ντίζελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider