Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ πρώτος και στον τρίτο προκριματικό γύρο για την ηγεσία των Τόρις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ πρώτος και στον τρίτο προκριματικό γύρο για την ηγεσία των Τόρις
Αποκλείστηκε από τη διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, βγήκε πρώτος στον τρίτο προκριματικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών για τον νέο επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος (Τόρις), για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην αρχηγία του κόμματος και στην πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Σούνακ έλαβε 115 ψήφους στη σημερινή διαδικασία, από 101 ψήφους στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών την περασμένη εβδομάδα. Ακολούθησε η υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, Πένυ Μόρντοντ, με 82 ψήφους (από 83), η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, με 71 ψήφους (από 64) , η πρώην υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης, Πίστεως και Κοινοτήτων, Κέμι Μπέιντενοκ, με 58 ψήφους (από 49).

Στην τελευταία θέση μεταξύ των 5 υποψηφίων βρέθηκε ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομ Τούγκενχατ, με 31 ψήφους (από 32), με τον αποτέλεσμα να σημαίνει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της εσωκομματικής διαδικασίας.

Δύο ακόμη γύροι ψηφοφοριών - την Τρίτη και την Τετάρτη - θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι δύο τελικοί υποψήφιοι θα τεθούν στην κρίση των μελών των Τόρις. Ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους θα βγάνει εκτός σε κάθε γύρο αυτής της εβδομάδας.

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του κόμματος θα ανακοινωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν ο σημερινός ηγέτης Μπόρις Τζόνσον θα αποχωρήσει επίσημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ διατηρεί το προβάδισμα για την ηγεσία των Τόρις - Πέντε πλέον οι υποψήφιοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider