Οικονόμου για Ακάρ: Ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα και διαστρέβλωση της ιστορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου για Ακάρ: Ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα και διαστρέβλωση της ιστορίας
O Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για νέες «προκλητικές ενέργειες» και «διπρόσωπη» διπλωματία.

Για ακρότητες, που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών, της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου αντέτεινε πως η Ελλάδα απαντά «με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο».

Νέες δηλώσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για νέες «προκλητικές ενέργειες» και «διπρόσωπη» διπλωματία, ισχυριζόμενος πως η Τουρκία κάνει προσπάθειες για να χαλαρώσει η ένταση στην περιοχή.

«Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε με καλές προθέσεις, δυστυχώς η γείτονάς μας Ελλάδα συνεχίζει κάθε φορά να αυξάνει την ένταση με μερικές προκλητικές ενέργειες και προκλητική ρητορική. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εμποδίσουμε αυτό», δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική».

«Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι», ανέφερε ο Ακάρ.

«Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ίσως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Στο «τραπέζι» των υπ. Ενέργειας η πρόταση Κομισιόν για την ενέργεια στις 30 Σεπτεμβρίου

«Ναι» της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρόταση για έκτακτο τέλος αλληλεγγύης στα διυλιστήρια

Μητσοτάκης: Ξέρουμε καλά από γειτονικές απειλές - Πλήρης στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider