Ερντογάν σε Σουηδία: Οι «τρομοκρατικές ομάδες» να μην εμποδίζουν την ένταξη στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν σε Σουηδία: Οι «τρομοκρατικές ομάδες» να μην εμποδίζουν την ένταξη στο NATO
Στο επίκεντρο βρέθηκε η προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο NATO, εν μέσω των ενστάσεων που έχει θέσει η Άγκυρα στη σκανδιναβική χώρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο NATO, εν μέσω των ενστάσεων που έχει θέσει η Άγκυρα στη σκανδιναβική χώρα και καθώς η Τουρκία ζητά από τη Σουηδία την έκδοση «τρομοκρατικών στοιχείων» από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν ανέφερε στον Κρίστερσον πως είναι προς το κοινό συμφέρον των δύο χωρών να μην αφήσουν «τρομοκρατικές οργανώσεις» να εμποδίζουν την ένταξη της Σουηδίας στο NATO και τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας - Σουηδίας.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter ότι είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» και πρόσθεσε ότι προτίθεται να μεταβεί στην Άγκυρα «σύντομα», χωρίς να αναφέρει πότε θα μπορούσε να κάνει αυτή την επίσκεψη.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απάντησε ότι «θα ήταν ευτυχής να υποδεχθεί τον Ουλφ Κρίστερσον στην Άγκυρα», δηλώνοντας «έτοιμος να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις με τη σουηδική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ρωσικά drones φέρεται να βρέθηκαν κλεμμένες κάμερες ελέγχου ταχύτητας από Σουηδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider