ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα δίνει βλήματα πυροβολικού στη Ρωσία - Παραδόσεις στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα δίνει βλήματα πυροβολικού στη Ρωσία - Παραδόσεις στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική
Η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο αρνήθηκε πως δίνει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πληροφορίες για το ότι η Βόρεια Κορέα προμηθεύει εν κρυπτώ βλήματα πυροβολικού στη Ρωσία για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NCA), Τζον Κίρμπι, η ασιατική χώρα έχει προμηθεύσει ένα «σημαντικό αριθμό» βλημάτων πυροβολικού στη Ρωσία, προσθέτοντας πως η Πιόνγιανγκ προσπαθεί να «κρύψει» τον οπλισμό μέσω παραδόσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

«Θα παρακολουθούμε αυτές τις αποστολές οπλισμού και το που αυτές παραδίδονται» ανέφερε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως «έχουμε μια ιδέα για τις περιοχές παράδοσης» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε πως οι αποστολές από τη Βόρεια Κορέα είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν το momentum του πολέμου, αλλά θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες για τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο αρνήθηκε πως δίνει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα προς τη θάλασσα τουλάχιστον 23 πυραύλους, περιλαμβανομένου ενός που έπεσε σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων από την ακτή της Νότιας Κορέας, κάτι που ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ χαρακτήρισε «εισβολή» στη νοτιοκορεατική επικράτεια.

Ήταν η πρώτη φορά αφότου διχοτομήθηκε η χερσόνησος, το 1945, που ένας βαλλιστικός πύραυλος έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά ύδατα, ενώ πρόκειται για τους περισσότερους πυραύλους που έχουν εκτοξευθεί από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε μία ημέρα. Η Νότια Κορέα εξέδωσε προειδοποιήσεις για αεροπορική επιδρομή, κάτι που σπάνια κάνει, ενώ εκτόξευσε σε απάντηση δικούς της πυραύλους.

Αναφερόμενος στις σημερινές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο Κίρμπι είπε ότι δεν αποτελούν άμεση απειλή για το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή, και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι έχει την ικανότητα εκεί να υπερασπιστεί στους συμμάχους του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανώτεροι Ρώσοι στρατιωτικοί συζήτησαν για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Ρωσία: Εξέγερση επιστράτων στην πόλη Ουλιάνοφσκ επειδή έμειναν απλήρωτοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider