Σουηδία: Δεσμεύεται στον Ερντογάν για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών απειλών» προς την Τουρκία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Δεσμεύεται στον Ερντογάν για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών απειλών» προς την Τουρκία 
Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, Ουλφ Κρίστερσον, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Την πρόθεση της Σουηδίας να κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατικών απειλών» κατά της Τουρκίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, Ουλφ Κρίστερσον, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Οι αναφορές του Κρίστενσον έρχονται καθώς η Σουηδία προσπαθεί να κάμψει τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO. Η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει ζητήσει από τις δύο χώρες την έκδοση «τρομοκρατών που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα μέλη και άτομα που είναι φίλα προσκείμενα στο κουρδικό PKK, τα οποία βρίσκονται στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Σουηδός πρωθυπουργός ανέφερε πως «η κυβέρνηση μου έχει εκλεγεί εδώ και μόλις δύο εβδομάδες, με εντολή να βάλει πρώτα τον νόμο και την έννομη τάξη. Και αυτό συμπεριλαμβάνει την αντιμετώπιση τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK στη Σουηδία.

Η Σουηδία θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής προτού γίνει μέλος του NATO και ως μελλοντικός σύμμαχος» τόνισε ο Κρίστερσον.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν καλωσόρισε τη δέσμευση της Σουηδίας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε πως «θετικό βήμα» την απόφαση της Σουηδίας για άρση του εμπάργκο όπλων που είχε επιβάλει στην Τουρκία το 2019, μετέδωσε το Reuters.

Ακόμα, ο Ερντογάν δήλωσε «η Σουηδία θέλει να γίνει μέλος του NATO για την ασφάλεια της. Εμείς θέλουμε να δούμε μια Σουηδία που υποστηρίζει τις ανησυχίες που εκφράζουμε εμείς για την ασφάλεια μας».

«Θέλουμε τη στήριξη της Σουηδίας απέναντι στην τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως «νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Στοκχόλμη». «Ελπίζουμε σε ένα πιο θετικό συμπέρασμα», είπε και διαβεβαίωσε τον Κρίστερσον ότι «ευχόμαστε ειλικρινώς να ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση «ψαλιδίζει» τη διεθνή βοήθεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider