Δεύτερη έφοδος στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου από τη βελγική αστυνομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη έφοδος στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου από τη βελγική αστυνομία
Η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή δεύτερη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του Qatargate, που φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για τέταρτο 24ωρο οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate που συγκλονίζει την ΕΕ και την Ελλάδα μετά και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Το Politico μετέδωσε ότι οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες πραγματοποιούν δεύτερη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση» τόνισε νωρίτερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα μιλώντας στο Στρασβούργο. Η κα Μέτσολα δήλωσε με προφανή πικρία ότι «όσο θα προσπαθούμε να λειτουργούμε με περισσότερη διαφάνεια τόσο θα υπάρχει και κάποιος που θα θέλει να υποταχθεί σε δεκάρες».

«Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση» προσέθεσε, αναφερόμενη στην πολύκροτη υπόθεση και ειδικά στη σύλληψη της Εύας Καϊλή. «Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιαδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο του ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Δείτε τη δήλωσή της:

Διεγράφη από τους S&D

Το απόγευμα της Δευτέρας η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την διαγραφή της Εύας Καϊλή. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά την αναστολή της ιδιότητας μέλους που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία έγινε η προσαγωγή της κυρίας Καϊλή προς ανάκριση από τις βελγικές αρχές.

Παράλληλα, το S&D ανακοίνωσε ότι ζήτησε την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας αυτήν την εβδομάδα, με βάση και το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού. Επιπλέον, κάθε ευρωβουλευτής του S&D που έχει κοινοβουλευτικούς βοηθούς υπό έρευνα θα πρέπει «να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη και να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε η ομάδα.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Όμιλος S&D έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές» αναφέρει το S&D.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Την Τρίτη αποφασίζει το ΕΚ για την «καθαίρεση» της Καϊλή - Οι πρώτες αντιδράσεις από την οικογένειά της

Εύα Καϊλή: Άνοιξε εταιρεία Real Estate 13 μέρες πριν από τη σύλληψή της

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή και συγγενικών της προσώπων στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider