Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή
Ύστερα από περισσότερους από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η Εύα Καϊλή που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate αφήνεται ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση, δηλαδή «βραχιολάκι» και σε κατ' οίκον περιορισμό σύμφωνα με απόφαση των βελγικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με τον ίδιο τρόπο ηλεκτρονικής επιτήρησης πάρθηκε απόφαση για αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα ενώ ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίσηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι. Ο σύντρόφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι αφέθηκε επίσης ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Ύστερα από περισσότερους από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επιστρέψει στο σπίτι της.

«Δεν θα δώσω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί», ανέφερε ο δικηγόρος της σε μια σύντομη δήλωση, Σβεν Μαρί, επιβεβαιώνοντας την είδηση στο Euronews. «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους», υποστήριξε από την πλευρά του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

H ίδια επιμένει ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. «Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει» φέρεται να δηλώνει σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητά της», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο συνήγορός της, κ. Δημητρακόπουλος.

«Σκέφτηκα αρκετές φορές την αυτοκτονία - Δεν νιώθω θύμα, αλλά τρόπαιο»

Αποσπάσματα της συνομιλίας μεταξύ της Εύας Καϊλή και της ευρωβουλευτού του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini, στις φυλακές των Βρυξελλών, δημοσίευσε προ ημερών η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η κα Καϊλή φαίνεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη».

Η εφημερίδα μιλά επίσης για το γεγονός πως η κα Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της» εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.

Η Ελληνίδα πολιτικός πρόσθεσε πως: «Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου».

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της», ενώ η εφημερίδα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά» εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toto Wolff: Πώς το «αφεντικό» της Mercedes F1 έγινε δισεκατομμυριούχος

Ελβετία: Το κοινοβούλιο απέρριψε την κρατική ενίσχυση στην Credit Suisse - Συμβολικού χαρακτήρα η κίνηση

Goldman Sachs: Κίνδυνος για έντονη μεταβλητότητα στις αμερικανικές μετοχές προσεχώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider