Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου: Στην ΠτΔ ο Μητσοτάκης - Διαλύεται η Βουλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 21ης Μαΐου: Στην ΠτΔ ο Μητσοτάκης - Διαλύεται η Βουλή
Αμέσως μετά τη σύντομη παραμονή του στο Προεδρικό, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα διανεμηθεί η δήλωσή του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σήμερα αναμένεται η επίσημη προκήρυξη των εκλογών, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 11 το πρωί, στην ΠτΔ για να ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Λίγο αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, η ΠτΔ θα αποστείλει υπογεγραμμένο το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στο περιστύλιο, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν.

Από την Κυριακή το πρωί ξεκινά η προεκλογική περίοδος και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε από την Πελοπόννησο ότι η μόνη αξιόπιστη πρόταση είναι η αυτοδύναμη ΝΔ και υποστήριξε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται, θα ξαναβάλει τη χώρα στα μνημόνια», ενώ, δεσμεύθηκε ότι την επόμενη τετραετία θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Σήμερα και αύριο ο κος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη.

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι αναμέτρηση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, με στόχο την επαναφορά της Ελλάδας στους κανόνες του κράτους δικαίου», επανέλαβε από το Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα, θα επισκεφθεί τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

«Στις επερχόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός, να πάρει μια γενναία απόφαση Αλλαγής, για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να πάμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας», δήλωσε από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε από τη Ρόδο, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σπανού-Σκέρτσος υπηρεσιακοί υπουργοί

Παράλληλα, καθήκοντα υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η κυρία Καλλιόπη Σπανού.

Η κυρία Σπανού είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει Συνήγορος του Πολίτη. Η ορκωμοσία της θα γίνει την Κυριακή, στις 18.00.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει επίσημα την αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η έως τώρα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος στη θέση του έως σήμερα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Η έως σήμερα αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας για S&P: Απολύτως εφικτός και ρεαλιστικός ο εθνικός στόχος της επενδυτικής βαθμίδας φέτος

Η Ελλάδα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα - Αναβάθμιση των προοπτικών σε «θετικές» από S&P

Με πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,1% του ΑΕΠ «έκλεισε» το 2022 – Η Ελλάδα το κράτος με τη πιο μεγάλη μείωση χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider