Μητσοτάκης: Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα
«Στόχος μας να αυξηθούν οι μισθοί και να γιατρέψουμε τις πληγές στη δημόσια Υγεία» - H ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου της εβδομάδας από τον κ. Μητσοτάκη.

Την πρώτη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου της εβδομάδας, η οποία γίνεται την επόμενη της επίσημης προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ, ενώ διεμήνυσε πως «οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα».

«Ουσιαστικά ολοκληρώνεται η πρώτη μας κυβερνητική θητεία, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί, με πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς και το οποίο δεν σταμάτησε λεπτό», αναφέρει χαρακτηριστικά στη διαδικτυακή του ανασκόπηση.

Στον απολογισμό ο πρωθυπουργός ξεχωρίζει τα «καλά νέα για την οικονομία μας», όπως λέει, καθώς «σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα το 2022 -μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης -πέτυχε να μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και μάλιστα να καταγράψει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα +0,1%», την ετυμηγορία του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standards and Poor's, που αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές που απέχει πλέον μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική πολιτική, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δράση «Φώφη Γεννηματά» στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 120.000 μαστογραφίες, καθώς και τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

«Η Δημόσια Υγεία είναι ένας από τους 4 μεγάλους πυλώνες που θα ρίξουμε όλο μας το βάρος τη δεύτερη τετραετία», σημείωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος της νέας θητείας θα είναι να αυξηθούν οι μισθοί και να «γιατρευτούν οι πληγές στη δημόσια Υγεία». Αναφέρθηκε επίσης στα «σημαντικά», όπως τα χαρακτήρισε, έργα υποδομής σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Τέλος, ξεχώρισε τις έννοιες πολιτική σταθερότητα και πρόοδο, ως βασικό στοίχημα για τις εκλογές αλλά και για την επομένη των εκλογών.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την εκλογική του ήττα

Ανακοίνωση ΝΔ για την επέτειο 25 ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Σπίγκελ (FT): Επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider