Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 6,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 6,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας
Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση που έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Συγκρκειμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαρισμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 32 μονάδες έναντι 25,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φθάνει στις 6,5 μονάδες. Η διαφορά στη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στις 4 Απριλίου ήταν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 19 έως τις 23 Απριλίου με δείγμα 1.051 συνεντεύξεις, είναι ΝΔ 32, ΣΥΡΙΖΑ 25,5, ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 9,5, ΚΚΕ 6, Ελληνική Λύση 4, ΜεΡΑ25 5, Εθνικό Κόμμα Ελληνες 3, Άλλο Κόμμα 4, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 11%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 56%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στην παράσταση νίκης είναι 30 μονάδες.

Στο ερώτημα «μετά τις εκλογές, τι θα ήταν καλύτερο;» οι συμμετέχοντες «έδειξαν» για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (38%), ενώ το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι καλύτερο θα ήταν πρωθυπουργός να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε σε 26%.

Στο ερώτημα «αν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα ήταν καλύτερο να γίνει;», οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής:

  • 21% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία
  • 37% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει, νέες εκλογές
  • 34% νέες εκλογές το συντομότερο
  • 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οι πολίτες σε ποσοστό 41% απαντούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (31%) ή συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ (10%). Σε ποσοστό 30% απαντούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (14%) ή συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (16%). Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, ενώ το 15% δηλώνει ότι θα προτιμούσε «κάποιον άλλο». Το 8% επιλέγει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στη δημοσκόπηση ετέθη και το ειδικό ερώτημα σε όσους δήλωσαν αναποφάσιστοι: «Σε ποια επιλογή είστε πιο κοντά;» Και πάλι, το 37% εξ αυτών επέμειναν στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ», το 7% επιλέγει λευκό/άκυρο/αποχή. Το 8% δηλώνει ότι είναι πιο κοντά στη ΝΔ, το 14% πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, το 3% πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 5% πιο κοντά στο ΚΚΕ, το 3% πιο κοντά στην Ελληνική Λύση, το 8% πιο κοντά στο Εθνικό Κόμμα Ελληνες, ενώ «άλλο» δηλώνει το 15% των αναποφάσιστων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μόνο η ισχυρή ΝΔ θα αποτρέψει κυβέρνηση ηττημένων - Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027

Bloomberg για Ελλάδα: Οι εκλογές το τελευταίο εμπόδιο στην πολυετή αναζήτηση της επενδυτικής βαθμίδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider