Spiegel: Η Γερμανία ετοίμασε τη μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία - Αξίας 2,7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spiegel: Η Γερμανία ετοίμασε τη μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία - Αξίας 2,7 δισ. ευρώ
To μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής ενίσχυσης του Βερολίνου προς την Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ετοιμάσει το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής ενίσχυσης προς την Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού, η αξία του νέου πακέτου ενίσχυσης στο Κίεβο υπολογίζεται στα 2,7 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει 20 οχήματα Marder, 30 άρματα Leopard 1, 15 άρματα Gepard, 200 drones αναγνώρισης, 4 αντιπυραυλικά συστήματα Iris-T με πυρομαχικά, επιπλέον πυρομαχικά πεζικού και πάνω από 200 τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα μεταφορών, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Από την πλευρά του ο Άντριι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η χώρα θα λάβει και 200 αναγνωριστικά drones, 100 τεθωρακισμένα όπως και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Γερμανία στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα πριν μια πιθανή επίσκεψη στη Γερμανία του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με διαρροές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Ρώμη, πρόκειται στη συνέχει να μεταβεί στη Γερμανία για να συναντηθεί αύριο Κυριακή με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να παραλάβει το βραβείο Καρλομάγνου.

Η επίσκεψη Ζελένσκι δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider