Μητσοτάκης: «Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε - Διώκτης της μεσαίας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ» - Οι 4 στόχοι της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: «Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε - Διώκτης της μεσαίας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ» - Οι 4 στόχοι της ΝΔ
Η ΝΔ θα είναι «η πρώτη κυβέρνηση που μετά από 4 χρόνια θα πετυχαίνει 2η μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τα πάντα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Kάλεσμα νίκης στις κάλπες της 21ης Μαΐου από τον Έλληνα πρωθυπουργό και «πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ.

Καθαρή εντολή νίκης ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών για «να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019», τονίζοντας πως «αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη», ενώ έθεσε 4 στόχους για την επόμενη τετραετία, στην τελευταία του ομιλία από το Θησείο πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

«Τέσσερα χρόνια από τον θρίαμβο του 2019, λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, όλη η Ελλάδα, όλη η Αθήνα είναι μπλε σήμερα» υπογράμμισε. «Με την ίδια δύναμη που υλοποιήσαμε χθες, με την ίδια δύναμη θα κάνουμε πράξη όσα σχεδιάζουμε σήμερα» διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας: «να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε για πρώτη φορά το 2019» ενώ «δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά ότι εμείς θα είμαστε νικητές το βράδυ της Κυριακής».

«Βάλαμε τα θεμέλια μιας χώρας. Με την βοήθεια του ελληνικού λαού θα συνεχίσουμε το έργο. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την ανοικοδόμηση της χώρας. Ερχόμενος είδα γύρω μου παλιούς αγωνιστές και νέα παιδιά της παράταξης. Αυτό το γαλάζιο ποτάμι είναι πράγματι πρωτόγνωρο για την πόλη μας» δήλωσε στο αρχικό σκέλος της ομιλίας του.

«Έμεινα πιστός στο καθήκον μου»

«Στον ίδιο χώρο πριν τέσσερα χρόνια μιλούσα για θωράκιση των συνόρων και την μείωση φόρων. Τίμησα τα πρώτα και έκανα πράξη τα δεύτερα. Έμεινα πιστός στο καθήκον μου» συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης. «Αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη. Λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, σε ένα κράτος φιλικό, αλλά αξιόπιστο και περήφανο στο εξωτερικό, με θωρακισμένη Άμυνα. Γι' αυτά είχα μιλήσει πριν τέσσερα χρόνια. Και τώρα μπορούμε να λέμε πως τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Βγάλαμε από τους ώμους σας 50 φόρους. Καταργήσαμε εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε 35% τον ΕΝΦΙΑ και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία» συμπλήρωσε.

«Στην διάρκεια των κρίσεων στηρίξαμε την κοινωνία, την οικονομία και την εργασία, ενώ τονώσαμε την ανάπτυξη, μειώνοντας την ανεργία. Με την τόνωση της επιχειρηματικότητας δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στα νέα παιδιά. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, ενώ οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις μετά από 12 χρόνια» ανέφερε, ενώ «απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα».

Οι 4 στόχοι της νέας τετραετίας

Ταυτόχρονα, έθεσε τους στόχους της επόμενης τετραετίας, έως το 2027 με νίκη της ΝΔ:

  1. Καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους
  2. Αξιοπρεπής υγείας με νέο ΕΣΥ
  3. Αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού
  4. Περήφανη και ισχυρή πατρίδα

Αναλυτικότερα, μίλησε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να φτάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, για 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία, για τις πολιτικές πρόληψης και για αξιολόγηση στο δημόσιο παντού και για όλους.

«Η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός»

Επίσης, επεσήμανε ότι τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, ενώ ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται και σε δυο χρόνια θα έχει τελειώσει. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αναγεννημένα ναυπηγεία μας.

«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», υπογράμμισε για να προσθέσει πως «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», καθώς «είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλάδος ακούγεται». «Αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη», επανέλαβε με έμφαση.

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έγιναν στην παιδεία, στο ψηφιακό κράτος, στα έργα υποδομής, στις παρεμβάσεις για τους αγρότες. «Χθες είχα την ευκαιρία να θαυμάσω το μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία. Έργο πραγματικό και όχι ζωγραφιστό σε μουσαμάδες», συνέχισε. Σημείωσε ότι σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Final 4.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αρχηγό αδιόρθωτο»

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπω τον κ. Τσίπρα να υψώνει το δάχτυλο, απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Είπε σε όλα όχι. Ακόμα και στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής και τώρα ξέρουμε γιατί το έκανε. Τους κλείνει το μάτι», εκτίμησε, καλώντας τους ψηφοφόρους να στείλουν το μήνυμα στις εκλογές της Κυριακής με τη θετική τους ψήφο «κλείνοντάς τους το δρόμο στην αστάθεια».

«Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακούστε το καλά. Ο κ. Κατρούγκαλος βεβαίωσε ότι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει νέα φοροκαταιγίδα. Αυτά που μαρτύρησε ο κ. Κατρούγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. Άθελά του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αρχηγό αδιόρθωτο», συμπλήρωσε και διαπίστωσε πως υπάρχει και ένας ακόμη συνυπεύθυνος σε αυτό το χάος.

«Ο κ. Ανδρουλακης. Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα νιώθουν ότι ζουν καλύτερα από το 2019. Δεν βλέπουν το ποτήρι άδειο και θρυμματισμένο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ρισκάρουν όσα κατέκτησαν», τόνισε και συμπέρανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σιγουριά. «Οι πολίτες συστρατεύονται στο πλατύ μέτωπο που απλώνει η ΝΔ», πρόσθεσε ενώ επέστησε την προσοχή, λέγοντας πως το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα ταξιδέψει και στην Τουρκία.

«Πρέπει το μήνυμα της κάλπης να είναι ισχυρής και σταθερής ηγεσίας», δήλωσε και διερωτήθηκε: «Ποιον θέλετε για πρωθυπουργό της χώρας; Σταθερότητα ή διαρκή αβεβαιότητα; Ελαφρύνσεις ή επιστροφή στην εποχή Κατρούγκαλου με φοροεπιδρομές; Θέλουμε να συνεχίσει η ΝΔ το έργο της; Προσωπικά έχω κάνει τον απολογισμό των τεσσάρων ετών. Είδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι νιώθω και προσπαθώ. Έδωσα και τη ψυχή μου. Η ψήφος είναι επιλογή, δεν είναι υπεκφυγή, δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα».

«Να πορευτούμε ενωμένοι σε αυτό το διαρκή αγώνα για ευημερία. Μη ξεχνάτε ότι την Κυριακή το πρωί όλες οι κάλπες θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ να έχουν γεμίσει με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ξεκινάμε από την Ακρόπολη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα , για μια αυτοδύναμη ΝΔ. Στις 21 ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε. Πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Πάμε μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», κατέληξε στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Τακτική ΣΥΡΙΖΑ η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης - Θα πατήσω «γκάζι» στη 2η τετραετία

Από 5 έως 7,3% το προβάδισμα της ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Tι έδειξε το «γκάλοπ των γκάλοπ»

Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ - Οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider