Παραλαβή υπ. Εργασίας - Γεωργιάδης: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραλαβή υπ. Εργασίας - Γεωργιάδης: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη
«Θα δουλέψουμε σκληρά όσες ώρες και αν χρειαστεί την ημέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε καθόλου προσωπικό χρόνο και ξεκούραση».

Oλοκληρώθηκε η παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναλαμβάνει χρέη υπουργού και να δηλώνει «είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε μεταξύ άλλων για τον κ. Τσακλόγλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με τον οποίο, όπως είπε, τον συνδέει μία εκτίμηση χρόνων. «Έχει υπάρξει υπερασπιστής των συμφερόντων του κράτους και του λαού σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστώ που είναι μαζί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε: «Θα έχουμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία και τον κ. Βασίλειο Σπανάκη, φίλο και συμμαθητή μου χρόνια με τον οποίο πρόκειται να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία και πρέπει να κερδηθεί γιατί εδώ είμαστε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη».

«Και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε δουλεύοντας σκληρά όσες ώρες και αν χρειαστεί την ημέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε καθόλου προσωπικό χρόνο και ξεκούραση» κατέληξε.

Η απερχόμενη υπηρεσιακή Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου δήλωσε: «Στις 26 Μαΐου ανέλαβα από τον Κωστή
Χατζηδάκη το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σήμερα όμως παραδίδω δυο υπουργεία: Στον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στην κυρία Σοφία Ζαχαράκη το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Η διάσπαση ήταν αναμενόμενη, διότι το πρώην Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και διαφοροποιημένο αντικείμενο.

Η κοινωνική πρόνοια στο παρελθόν ήταν εντεταγμένη στο Υπουργείο Υγείας, αργότερα στο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σήμερα αυτονομείται οργανωτικά και επιχειρησιακά. Το αντικείμενο και των δύο υπουργείων έχει δυναμικό χαρακτήρα. Και οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνική πρόνοια συνδέονται αναπόσπαστα με τις οικονομικές, επιστημονικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και ιδεολογικές εξελίξεις».

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Κάνουμε μια νέα αρχή στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας και της οικογενειακής πολιτικής εδώ στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο πλέον σπάει σε δύο. Μαζί με την υφυπουργό την κ. Μαρία Κεφάλα θα δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της ενίσχυσης της οικογένειας και σε όλη αυτή την εναρμόνιση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής, η οποία είναι ζώσα ανάγκη κάθε μέρα.

Πάνω στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, πολιτικές που πραγματικά θα εξαλείψουν τη διάκριση και θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία να είναι παρόντες κάθε μέρα σε όλες τις δραστηριότητες. Πάνω στην προώθηση πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, καταπολέμησης των διακρίσεων των φύλων, την αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτικής για τα επιδόματα. Και βέβαια θα δουλέψουμε πάνω στην στήριξη των παιδιών που θα είναι στην καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Και βέβαια όλα αυτά θα συνοδευτούν με τις πολιτικές για την ενίσχυση της νεολαίας.

Όπως είναι γνωστό έχει ήδη ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια και συνεχίζουμε όλα αυτά που έχουν ξεκινήσει ήδη. Και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΑ. Κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώσει το αγκάλιασμα του Υπουργείου αυτού, και θα το νιώσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Θα συνεχιστεί το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Χατζηδάκης: Οι έξι στόχοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

Θ. Σκυλακάκης (ΥΠΕΝ): Μπροστά μας πολλαπλές ενεργειακές προκλήσεις – Καμία πολυτέλεια αδράνειας 

gazzetta
gazzetta reader insider insider