Ρωσία: Πρώτη εμφάνιση του στρατηγού Γερασίμοφ μετά από την ανταρσία της Wagner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Πρώτη εμφάνιση του στρατηγού Γερασίμοφ μετά από την ανταρσία της Wagner
Ο Πούτιν διόρισε τον Γερασίμοφ ως γενικό διοικητή της ρωσικής δύναμης εισβολής τον Ιανουάριο στη θέση του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίνικιν.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γερασίμοφ, εθεάθη τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner, που ζητούσε από τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, την καρατόμηση του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερασίμοφ φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και στο οποίο ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία.

Στο βίνετο Γερασίμοφ δίνει εντολές για αναγνώριση των σημείων εκτόξευσης ουκρανικών πυραύλων και ζητά την ενίσχυσης της αεράμυνας για τις ρωσικές δυνάμεις.

Σημειώνεται πως ο Πούτιν διόρισε τον Γερασίμοφ ως γενικό διοικητή της ρωσικής δύναμης εισβολής τον Ιανουάριο στη θέση του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίνικιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τη λήξη της εξέγερσης της Wagner στις 24 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε επιδιώξει να ανατρέψει τον Γερασίμοφ και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, κατηγορώντας τους για πολλαπλές αποτυχίες κατά τη διάρκεια του πολέμου και κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν να καταστρέψουν την ομάδα μισθοφόρων του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Πολωνία υποστηρίζει πως συνέλαβε «κατάσκοπο της Ρωσίας»

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πώς σκέφτονται στο Βερολίνο την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία

gazzetta
gazzetta reader insider insider