Φάμελλος σε κυβέρνηση: Χρειάζονται 3 άξονες δράσεων για τις πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάμελλος σε κυβέρνηση: Χρειάζονται 3 άξονες δράσεων για τις πυρκαγιές
«Πρέπει η πολιτεία να στηρίξει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις περιοχές του δήμου Σαρωνικού που επλήγησαν από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών βρέθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο ίδιος τόνισε πως αναφορικά με τις μεγάλες φωτιές που καίνε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας χρειάζονται δράσεις σε τρεις σημαντικούς πυλώνες «τους οποίους πρέπει η πολιτεία να στηρίξει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, χρειάζονται:

  • «Το πρώτο έχει να κάνει με τις ζημιές στην οικοσκευή ,στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη όπου θα πρέπει να οργανωθούν τα συνεργεία και να προχωρήσουν στην καταγραφή , με τον συντονισμό και της πολιτικής προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες αποζημιώσεις/ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους
  • Το δεύτερο έχει να κάνει με το φυσικό περιβάλλον. Θα πρέπει να γίνει μια άμεση οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων, να κηρυχθούν αναδασωτέες, να προχωρήσουν με βάση συγκεκριμένο προϋπολογισμό, που υπήρχε από τη περίοδο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και οι μελέτες για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, για να προετοιμαστούμε και για ένα πιθανό άλλο φυσικό φαινόμενο και βέβαια να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναδάσωσης.
  • Και το τρίτο είναι οι υποδομές κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση, τα δίκτυα ηλεκτρισμού, την ύδρευση, τις βασικές παροχές που είναι απαραίτητες και για την κοινωνία και για την οικονομία. Προέχει η αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «σε δεύτερο χρόνο θα συζητήσουμε αρκετά για την πρόληψη και τη πυρόσβεση. Σήμερα πρέπει να στηρίξουμε το έργο της αποκατάστασης και της υποστήριξης της κοινωνίας και των δήμων και νομίζω ότι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας για τη σημερινή μας παρουσία. Και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στην καθημερινή πολιτική λειτουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι δίπλα στο έργο της αποκατάστασης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Ο Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Κικίλιας: Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες - Δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider