Μαρινάκης: Καλύπτονται 100% οι αυξήσεις στο ρεύμα στα κοινωνικά τιμολόγια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Καλύπτονται 100% οι αυξήσεις στο ρεύμα στα κοινωνικά τιμολόγια
«Καλύπτεται κατά 100% η οποιαδήποτε αύξηση στα Κοινωνικά Τιμολόγια» σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας.

«Καλύπτεται κατά 100% η οποιαδήποτε αύξηση στα Κοινωνικά Τιμολόγια» σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Όπως προαναγγείλαμε χτες στην Ενημέρωση Πολιτικών Συντακτών, είπαμε εντός ολίγων ημερών, ο Υπουργός το έκανε ακριβώς την επόμενη ημέρα: Βγήκε μια Ανακοίνωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυξάνονται πολύ οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον μήνα Νοέμβριο, γιατί θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες αυξήσεις και καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος. 32,2 εκατομμύρια συνολικά δίνονται για τις επιδοτήσεις. Πάει στα 25 ευρώ/Μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών, που έχουν κατανάλωση μέχρι 500 Κιλοβατώρες, άρα αυτή ουσιαστικά είναι μια αύξηση 60%, από τα 15 στα 25 ευρώ τη Μεγαβατώρα. Στα Κοινωνικά Τιμολόγια έχουμε 100% κάλυψη του οποιουδήποτε αυξημένου κόστους. Στους αγρότες 25 ευρώ/Μεγαβατώρα είναι η αντίστοιχη κάλυψη. Και για όσους έχουν περισσότερο από 500 Κιλοβατώρες κατανάλωση, υπάρχει αντίστοιχη κάλυψη με τα Οικιακά Τιμολόγια, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν μία μείωση στην κατανάλωση 15% σε σχέση με πέρυσι».

Σε ερώτηση για τους λογαριασμούς του Νοεμβρίου, είπε: «Καλύπτεται κατά 100% η οποιαδήποτε αύξηση στα Κοινωνικά Τιμολόγια και σχεδόν όλες οι αυξήσεις, δηλαδή περίπου 90%, από ό,τι καταλαβαίνω, αφού πάει από 15 στο 25 τη Μεγαβατώρα η κάλυψη, ούτως ώστε να μην πληρώσουν -κάτι το οποίο είναι μια πρακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση με τον ίδιο μηχανισμό, εδώ και πάρα πολλούς μήνες- τα νοικοκυριά και, ιδιαίτερα, τα Κοινωνικά Τιμολόγια τις επικείμενες αυξήσεις του επόμενου μήνα».

Για το εάν θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις του ρεύματος, ο ίδιος επεσήμανε: «Είχε προαναγγείλει ο Υπουργός και το είχε πει και ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπέρμετρες αυξήσεις να τις καλύψουν, να τις πληρώσουν οι πολίτες. Και νομίζω πλέον ότι αυτό δεν είναι λόγια, είναι πράξεις. Είναι πολλοί μήνες. Και επειδή τα δύο κυριότερα είναι το ρεύμα και τα τρόφιμα, στο ρεύμα είχαμε την Ανακοίνωση αυτή, που, προφανώς, θα συνεχιστεί όταν υπάρχει αυξημένη ανάγκη. Δεν υπάρχει περίπτωση η κοινωνία να πληρώσει αυξήσεις που δεν τις αναλογούν. Δεν έχει κανέναν λόγο, αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση να κλείσει τα μάτια, δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια και δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια και με πράξεις το δείχνει. Ευτυχώς, η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλύτερα κι έχει τη δυνατότητα να καλύψει αυτές τις αυξήσεις».

«Η στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Έχει μία έμφαση στις οικογένειες με παιδιά και στους πιο ευάλωτους. Υπάρχει στήριξη. Εκεί έχει αυτή τη λογική. Και όλα αυτά τα εργαλεία, τα οποία έχετε αναφέρει - και πολλά εκ των οποίων συνεχίζονται, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως η μείωση τιμής στα προϊόντα, όπως και το market pass που συνεχίζεται στις πληγείσες περιοχές- απέδωσαν και αποδίδουν. Όμως, οι μόνιμες παρεμβάσεις, τις οποίες κάνει η Κυβέρνηση και έχει ήδη νομοθετήσει, και την προηγούμενη τετραετία και αυτούς τους μήνες μετά τις εκλογές, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, γιατί μειώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας και μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν. Αυτές οι αυξήσεις μισθών, η αύξηση του αφορολόγητου, το γεγονός ότι οι νέες μητέρες ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότισσες, θα παίρνουν το επίδομα, στο ύψος του κατώτατου μισθού, για εννέα μήνες, σε σχέση με τους λιγότερους μήνες που ήταν μέχρι τώρα. Όλες αυτές είναι παρεμβάσεις, οι οποίες δεν θα φύγουν όταν θα μειωθούν οι συνέπειες των κρίσεων ή όταν θα φύγουν εντελώς οι κρίσεις, θα μείνουν» σημείωσε ακόμα ο κ. Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε τα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος. Εμείς απαντάμε, όταν οι ανακοινώσεις τους δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω βαρετά την ευχή, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μια αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προς το παρόν, μένουμε μόνο στις ευχές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Market Pass 2: Παράταση έως 8 Ιανουαρίου - Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η ψηφιακή κάρτα

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Τελευταία ημέρα σήμερα για τις επιταγές

Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider