Ξεκινάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με βαρύ κλίμα, εν μέσω ανακωχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με βαρύ κλίμα, εν μέσω ανακωχής
Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλάει για πρώτη φορά σε ένα τόσο διευρυμένο κομματικό κοινό, αυτό των 5.000 συνέδρων, εν μέσω εκεχειρίας στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Έπειτα από ένα επεισοδιακό Σαββατοκύριακο με τις φωτιές που άναψε το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και στιγματίστηκε από δύο επεισοδιακές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το κλίμα.

Ήδη από χθες το απόγευμα άρχισαν να ακούγονται κάποιες πληροφορίες ότι υπάρχει κίνηση από οργανώσεις του κόμματος των Βόρειων Προαστίων για συλλογή υπογραφών ώστε να υπάρξει απόφαση Συνεδρίου για εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας από τις κάλπες που θα στηθούν σε δύο εβδομάδες για τις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών.

Ένα σενάριο που η ηγετική ομάδα το διαψεύδει, καθώς, όπως λένε, δεν γνωρίζουν μια τέτοια κίνηση. Πάντως και από την πλευρά των στελεχών που ξεκίνησε η πρωτοβουλία σημειώνουν πως δεν έχουν κάποια κεντρική κατεύθυνση. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν ήταν γνωστό αν αυτή η προσπάθεια έχει απήχηση μεγαλύτερη από μια μικρή μερίδα στελεχών σε επίπεδο τοπικό.

Άγνωστος Χ η παρουσία Τσίπρα

Μέσα σε αυτό το κλίμα παραμένει άγνωστο τι θα πράξει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε γνωστοποιήσει πριν μερικές εβδομάδες, μετά τη συνάντηση του με τον Διονύση Τεμπονέρα, πως πρόκειται να παραστεί στο Συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν πως θα έκανε μια τοποθέτηση όπου θα αναφερόταν αμιγώς σε στρατηγικά για την Αριστερά ζητήματα και τη μάχη απέναντι στην Δεξιά και την Ακροδεξιά. Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο αλλάζουν το τοπίο και είναι άγνωστο εάν ο Αλέξης Τσίπρας τελικά θα μιλήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαμαρτυρία μελισσοκόμων στο Σύνταγμα – Θα έχουν συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη

Αγορά αναψυκτικών: Ανασύνταξη δυνάμεων ενόψει της θερινής σεζόν – Οι κινήσεις των «πρωταγωνιστών»

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου - Απεργούν τα ταξί Τρίτη, Τετάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider