ΕΕ: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για Ραϊσί - Το μήνυμα Χαμενεΐ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για Ραϊσί - Το μήνυμα Χαμενεΐ
​Μετά από αίτημα του Ιράν για βοήθεια, ενεργοποιείται η υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης «Κοπέρνικο».

​Μετά από αίτημα του Ιράν για βοήθεια, ενεργοποιείται η υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης «Κοπέρνικο» στον απόηχο του ατυχήματος με το ελικόπτερο που φέρεται να μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν και τον Υπουργό Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος διαχείρισης κρίσεων, κ. Γιάνες Λέναρσιτς.

Παράλληλα, η Τεχεράνη φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε σχέση με το ελικόπτερο, όπως μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Παρακολουθούμε με λύπη τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα ελικοπτέρου στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου). Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στον αδελφό ιρανικό λαό. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης».

Τις ευχές του για τον γρήγορο εντοπισμό του προέδρου του Ιράν, έδωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία της χώρας. Μιλώντας την Κυριακή σε οικογένειες Φρουρών της Επανάστασης, ο Χαμενεΐ: «Ελπίζουμε ότι ο Παντοδύναμος Θεός θα φέρει πίσω στην αγκαλιά του έθνους τον [πρόεδρο Ραϊσί] και τους συντρόφους του. Όλοι θα πρέπει να προσεύχονται για την υγεία αυτής της ομάδας υπηρετών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Νέα σοβαρή πρόκληση από Τουρκία - Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

Ο σκληροπυρηνικός «χασάπης της Τεχεράνης» με «αίμα στα χέρια του»

Barclays: Δύσκολοι συμβιβασμοί στην Ευρώπη μετά τις κάλπες - Ποιοι θα έχουν ρόλο ρυθμιστή

gazzetta
gazzetta reader insider insider