Ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και Σινουάρ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και Σινουάρ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου βάσει την υποψίας για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Λωρίδα της Γάζας.

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ αλλά και των ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο Καρίμ Χαν δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού κατά πολιτών», «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «εξόντωση ή δολοφονία».

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο: «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου βάσει την υποψίας για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Λωρίδα της Γάζας.

«Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και εξετασθεί από το γραφείο μου, υπάρχουν εύλογοι λόγοι να πιστεύω ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, και ο Γιόαβ Γκάλαντ, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, φέρουν την ποινική ευθύνη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο έδαφος του Κράτους της Παλαιστίνης (στην Λωρίδα της Γάζας) αρχής γενομένης τουλάχιστον από την 8η Οκτωβρίου 2023», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εισαγγελέα Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

«Δηλώνουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αναφέρονται στα αιτήματα εγγράφονται στην παράταση μίας γενικευμένης και συστηματικής επίθεσης κατά του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού στο πλαίσιο της επιδίωξης της (εφαρμογής) της πολιτικής μίας οργάνωσης. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις μας, ορισμένα από τα εγκλήματα αυτά συνεχίζουν να διαπράττονται», δηλώνει ο εισαγγελέας αναφερόμενος στο Νετανιάχου και Γκάλαντ.

Οι κατηγορίες που αφορούν τους ηγέτες της Χαμάς, ανάμεσά τους ο Γιαχία Σινουάρ, περιλαμβάνουν την «εξόντωση», «τον βιασμό και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας και την σύλληψη ομήρων ως έγκλημα πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ για τον θάνατο του Ραϊσί: «Δεν ήμασταν εμείς»

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider