Δίκη Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς
Έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 ετών - Τι σημαίνει η απόφαση για τις εκλογές των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη, σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Μετά από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούταν ομοφωνία.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αχαρτογράφητα εδάφη ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο 77xρονος αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμένεται να ασκήσει έφεση. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι που καταδικάζονται για αυτό το έγκλημα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή. Η φυλάκιση δεν θα τον εμποδίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το αξίωμα, αν κερδίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dell: Άνοδος σε έσοδα και καθαρά κέρδη αλλά «βουτιά» 12% για την μετοχή

Gap: Συνέτριψε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα - Άλμα 21% για τη μετοχή και αναβάθμιση guidance

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

gazzetta
gazzetta reader insider insider