Dell: Άνοδος σε έσοδα και καθαρά κέρδη αλλά «βουτιά» 12% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dell: Άνοδος σε έσοδα και καθαρά κέρδη αλλά «βουτιά» 12% για την μετοχή
Η μετοχή της υποχωρεί έως και 12% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street ενώ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 5,18% την Πέμπτη.

Η Dell διέλυσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις τριμηνιαίες επιδόσεις της καθώς συνέχισε να επωφελείται από την εκρηκτική ζήτηση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά η μετοχή της υποχωρεί έως και 12% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street ενώ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 5,18% την Πέμπτη.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές που περίμεναν 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 65% στα 955 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,32 δολάρια ανά μετοχή. Σε προσαρμοσμένη βάση, η Dell σημείωσε κέρδη 1,27 δολάρια ανά μετοχή, ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Καμία εταιρεία δεν είναι σε καλύτερη θέση από την Dell για να φέρει την ΑΙ στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Τζεφ Κλαρκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας, σε μια ανακοίνωση. «Δείξαμε και πάλι την ικανότητά μας να εκτελούμε και να παρέχουμε ισχυρές ταμειακές ροές, με την τεχνητή νοημοσύνη να συνεχίζει να οδηγεί σε νέα ανάπτυξη», πρόσθεσε η Διευθύνουσα Οικονομική Διευθύντρια, Ιβόν ΜακΓκιλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gap: Συνέτριψε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα - Άλμα 21% για τη μετοχή και αναβάθμιση guidance

Νέες απώλειες στη Wall Street: Η χειρότερη ημέρα για τη Salesforce εδώ και 20 χρόνια

«Πωλητήριο» στο 0,64% της Aramco έβαλε η Σαουδική Αραβία

gazzetta
gazzetta reader insider insider