Νέες απώλειες στη Wall Street: Η χειρότερη ημέρα για τη Salesforce εδώ και 20 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στη Wall Street: Η χειρότερη ημέρα για τη Salesforce εδώ και 20 χρόνια
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,86% στις 38.111 μονάδες, ενώ ο S&P 500 απώλεσε 0,60% στις 5.235 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,08% στις 16.737 μονάδες.

Νέες απώλειες κατέγραψε την Πέμπτη η Wall Street, με βαρίδι την Salesforce η οποία με πτώση 19,74% πραγματοποίησε τη χειρότερη μέρα της εδώ και περίπου δύο δεκαετίες (σσ: από το 2004), αφού ανακοίνωσε την Τετάρτη μετά το «καμπανάκι» απογοητευτικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο, με έσοδα χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και αδύναμο guidance

Παράλληλα, οι traders προσβλέπουν επίσης στην δημοσίευση βασικών οικονομικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,86% στις 38.111 μονάδες, ενώ ο S&P 500 απώλεσε 0,60% στις 5.235 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,08% στις 16.737 μονάδες.

H Nvidia αποδυναμώθηκε 3,3% στην πρώτη διαπραγμάτευση όπου βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της για το α' τρίμηνο την προηγούμενη εβδομάδα. Τις 4 πρώτες μέρες που ακολούθησαν, η μετοχή της ενισχύθηκε γύρω στο 20%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 αποδυναμώνεται περίπου 1,3%, ενώ ο Nasdaq χάνει 1% και βαδίζουν ολοταχώς στο να «σπάσουν» ένα κερδοφόρο σερί πέντε εβδομάδων. Από την πλευρά του, ο Dow κατρακυλά άνω του 2%, κατευθυνόμενος προς τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Πάντως, σε επίπεδο μήνα, οι Nasdaq και S&P 500 σημειώνουν άλμα σχεδόν 7% και 4%, αντίστοιχα, ενώ ο Dow συγκεντρώνει 0,8% τον Μάιο. Και οι τρεις δείκτες χτύπησαν ρεκόρ μέσα στον μήνα. «Σε αυτό το σημείο, είμαστε κάπως σε έναν "χορό" που κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Τζέισον Χέλερ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Coastal Wealth. Μετά τα πρόσφατα υψηλά όλων των εποχών, οι traders προχωρούν σε profit taking (σσ: κατοχύρωση κερδών)» έσπευσε να συμπληρώσει χαρακτηριστικά.

Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν συνεχή αστάθεια στην αγορά καθώς διάφορα ερωτήματα στροβιλίζονται γύρω από την υγεία των καταναλωτικών δαπανών και την πορεία των επιτοκίων, εκτιμά ο Κλαρκ Μπέλλιν, επικεφαλής επενδύσεων στην Bellwether Wealth. «Υπάρχει ακόμα πολύς ενθουσιασμός που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και οι επενδυτές λειτουργούν παρορμητικά» πρόσθεσε.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν της έκθεσης των τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης για τον Απρίλιο (PCE), που είναι ο προτιμώμενος και αγαπημένος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού από τη Fed. Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενώ εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Προς τον χειρότερο μήνα του στο 2024 το αμερικανικό WTI

Ισχνή άνοδος για τον χρυσό

ΤΕΡΝΑ, Jumbo και Titan κράτησαν το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider