Πετρέλαιο: Προς τον χειρότερο μήνα του στο 2024 το αμερικανικό WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Προς τον χειρότερο μήνα του στο 2024 το αμερικανικό WTI
Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 1,63% και έκλεισε στα 77,95 δολάρια το βαρέλι.

Προς τον χειρότερο μήνα του 2024 οδεύει το αμερικανικό αργό πετρέλαιο καθώς η ζήτηση βενζίνης είναι χαμηλή με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, ενώ ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε απώλειες άνω του 1% την Πέμπτη. Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 1,63% και έκλεισε στα 77,95 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 4,8% μέχρι στιγμής για τον μήνα Μάιο, στη χειρότερη επίδοσή του από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής σημειώνει άνοδο 8,8%. Από την πλευρά του, το Brent παράδοσης Ιουλίου διολίσθησε ή 1,6% στα 82,26 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 6,8% μέχρι στιγμής για φέτος, ενώ χάνει 6,5% στον μήνα, με τον δείκτη να οδεύει προς τον πρώτο αρνητικό μήνα σε πέντε μήνες.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε κατά 166.000 βαρέλια την ημέρα ενόψει της αργίας της Ημέρας Μνήμης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Ο ημερήσιος μέσος όρος της ζήτησης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 8,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μειωμένος κατά 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται σε ένα στενό εύρος τιμών τον τελευταίο μήνα, καθώς τα αποθέματα έχουν σταθεροποιηθεί. Ωστόσο, τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν περαιτέρω πτωτικούς κινδύνους, σύμφωνα με τον Αμαρπίτ Σινγκχ, αναλυτή ενέργειας της Barclays. Η ζήτηση στην Κίνα φαίνεται να έχει μετριαστεί το πρώτο τρίμηνο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχνή άνοδος για τον χρυσό

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 16,9 μονάδων για ΝΔ - Οι «πρωτιές» στα ευρωψηφοδέλτια

Στις 27 Ιουνίου η Tακτική ΓΣ της Lamda Development

gazzetta
gazzetta reader insider insider