«Πωλητήριο» στο 0,64% της Aramco έβαλε η Σαουδική Αραβία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πωλητήριο» στο 0,64% της Aramco έβαλε η Σαουδική Αραβία
Η αξία των μετοχών ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια. Το εύρος της τιμής, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 26,70 και 29,00 ριάλ Σαουδικής Αραβίας ανά μετοχή

Το 0,64% στον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco πουλά η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αντλήσει νέα κονδύλια για την χρηματοδότηση του στρατηγικού σχεδίου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που αφορά την διαφοροποίηση των οικονομικών πηγών της χώρας του και την στροφή της και στην πράσινη οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ριάντ θα διαθέσει 1,545 δισεκατομμύρια μετοχές και η περίοδος προσφοράς θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου και θα συμπέσει χρονικά με την υπουργική σύνοδο του ΟΠΕΚ+ που διεξάγεται την ίδια ημέρα και η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί με παράταση των περικοπών στα επίπεδα προσφοράς.

Η αξία των μετοχών ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια. Το εύρος της τιμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 26,70 και 29,00 ριάλ Σαουδικής Αραβίας ανά μετοχή. Η προσφορά αποτελεί το αποκορύφωμα της πολυετούς προσπάθειας να πουληθεί ένα ακόμη κομμάτι μιας από τις πολυτιμότερες εταιρείες του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Προς τον χειρότερο μήνα του στο 2024 το αμερικανικό WTI

Γεραπετρίτης για ευρωεκλογές: Σημαντικότερη η 10η Ιουνίου για την Ελλάδα

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 1,6 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider