Γεραπετρίτης για ευρωεκλογές: Σημαντικότερη η 10η Ιουνίου για την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης για ευρωεκλογές: Σημαντικότερη η 10η Ιουνίου για την Ελλάδα
Στο μήνυμα των ευρωεκλογών και τα εθνικά θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα

Στο μήνυμα των ευρωεκλογών και τα εθνικά θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Σε εφ’ όλης της ύλης ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών στην εκδήλωση «Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης» αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στο πιο σημαντικό της σταυροδρόμι.

Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική μέρα την 9η Ιουνίου αλλά σημαντικότερη την 10η για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στείλουμε ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα με την ψήφο μας, τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα πάει μπροστά η Ευρώπη με αυτούς που την αμφισβητούν. Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις και την στάση της Βόρειας Μακεδονίας όσο και με την Τουρκία.

Διεμήνυσε στην Βόρεια Μακεδονία πως οφείλει να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μονόδρομος. Για την Τουρκία, ανέφερε πως έχει θέσεις που δύσκολα θα αλλάξουν σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αυταπάτες», δεν βλέπουμε μόνο τα καλά και όχι τα κακά, αλλά «θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα βήμα».

«Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τις ημέρες των Ιμίων» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Μπορούμε να έχουμε μια αμοιβαία κατανόηση, οι διαφορές υπάρχουν αλλά να μην μετατρέπονται σε κρίσεις». Την εκδήλωση συντόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ ενώ παρεμβάσεις έκανε ο Κώστας Φίλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλεξοπούλου: Αχαΐα και Ηλεία αναβαθμίζονται διαρκώς

Πιερρακάκης: Ζητάμε την ψήφο του κόσμου για να τρέξουμε ακόμα γρηγορότερα

Μητσοτάκης: Εγώ προσωπικά διαπραγματεύτηκα με ΕΕ και έφερα 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider