Δημοσκόπηση Alco: «Ταβάνι» το 33,9% για ΝΔ - Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: «Ταβάνι» το 33,9% για ΝΔ - Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων
Προβάδισμα ασφαλείας για ΝΔ - «Κλειδώνει» η 2η θέση, «μάχη» για την 4η – Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων 5 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας 13,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των ευρωεκλογών της Κυριακής (9/6). «Κλειδώνει» η 2η θέση και δίνεται «μάχη» για την 4η ενώ καταγράφεται και η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων 5 μέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2024, το «ταβάνι» της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 33,9%, του ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%, του ΠΑΣΟΚ το 13,8%, του ΚΚΕ το 8,7%, της Ελληνικής Λύσης το 9,3%, της ΝΙΚΗΣ το 5,8%, της Πλεύσης Ελευθερίας το 3,5%, του ΜέΡΑ 25 το 3,7%, της Νέας Αριστεράς το 3,8%, των Δημοκρατών το 3,1% και της Φωνής Λογικής το 3,5%.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση του Alpha, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 26,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 7,4%, το ΚΚΕ με 6,9%, η ΝΙΚΗ με 4,7%, το ΜέΡΑ25 με 3%, η Νέα Αριστερά με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Δημοσκόπηση Alpha
Δημοσκόπηση Alpha

Δημοσκόπηση Alpha: Μεταξύ ποιων κομμάτων είναι οι αναποφάσιστοι

Επίσης, στη δημοσκόπηση Alpha, το δείγμα της οποίας είναι 1.000 άτομα και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 με 4 Ιουνίου 2024, έγινε γνωστό το πώς θα καταμεριστούν οι αναποφάσιστοι κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, το 9% είναι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το 8% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, το 7% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση, το 6% ανάμεσα στην Ελληνική Λύση και στη Φωνή Λογικής, το 6% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τους Πατριώτες, το 5% ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, το 4% ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25, το 3% ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά, το 2% ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους Δημοκράτες, το 2% ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Νίκη και το 2% ανάμεσα στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Δημοσκόπηση Alpha

Η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Alpha, και πιο συγκεκριμένα το 60% πιστεύει πως η ψήφος τους δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, ενώ το 34% διατείνεται θετικά στο παραπάνω σενάριο. Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους τον Ιούνιο του 2023, η πλειοψηφία επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία με 37%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 9%, το ΠΑΣΟΚ με 10%, το ΚΚΕ με 5%, τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 9%, την Ελληνική Λύση με 2%, τη ΝΙΚΗ με 2%, την Πλεύση Ελευθερίας με 6% και το ΜέΡΑ25 με 4$.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Τα Τέμπη δεν είναι αστείο, είναι έγκλημα - Κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια και απαντήστε

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες θα πρέπει να δανείσουν περισσότερο την πραγματική οικονομία

Τσακλόγλου: Στόχος να αυξηθεί η συμμετοχή γυναικών, νέων, ΑμεΑ και συνταξιούχων στο εργατικό δυναμικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider