Πώς θα δείτε πρώτοι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα δείτε πρώτοι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Στις 19:15 οι πρώτες εκτιμήσεις στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία των Ευρωεκλογών που θα αναδείξουν τους 720 νέους Ευρωβουλευτές της επόμενης πενταετίας.

Στην Ελλάδα η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Από το υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν ενημερώσεις για τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες στις 11:45, στις 14:45 και στις 17:45.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στις 19:15 οι πρώτες εκτιμήσεις από Ελλάδα

Η χώρα μας είναι μεταξύ των πρώτων έξι κρατών - μελών της ΕΕ που θα ανακοινώσουν σήμερα εκτιμήσεις για το εγχώριο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναμένονται περίπου στις 19:15 σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Μάλτα, Αυστρία και Ολλανδία.

Τo insider.gr θα ενεργοποιήσει σχετικό χάρτη με την ενσωμάτωση των ποσοστών των κομμάτων, ο οποίος θα ανανεώνεται τακτικά.

Στις 20:15 θα ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις σε Βουλγαρία και Κροατία, ενώ από τις 21:15 έως τις 21:45 αναμένονται οι πρώτες ενδείξεις σε Δανία, Γαλλία και Ισπανία.

Στις 21.15 η πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο ίδιο διάστημα (21:15 - 21:45) θα ενσωματωθούν οι πρώτες εθνικές εκτιμήσεις στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (συνάθροιση των διαθέσιμων εθνικών εκτιμήσεων ή των στοιχείων δημοσκοπήσεων που προέκυψαν από τις εκλογές και δημοσιεύτηκαν σε ένα κράτος μέλος μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας).

Το insider θα ενεργοποιήσει διαδραστικό γράφημα με τις έδρες, το οποίο θα επικαιροποιείται συνεχώς καθώς θα ενσωματώνονται περισσότερα εθνικά αποτελέσματα.

Μεταξύ 22:15 και 22:30, θα έχουμε εθνικές εκτιμήσεις από επιπλέον τέσσερις χώρες: Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται στις 00:15-00:30 ώρα Ελλάδος. Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών μπορούν να δημοσιευθούν από το ΕΚ μόνο μετά τις 23:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης), δηλαδή, τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει και οι τελευταίες κάλπες στην Ιταλία.

Στις 02:00 θα γίνει και νέα επικαιροποίηση της ενσωμάτωσης με βάση τα νέα αποτελέσματα που θα έχουν εισρεύσει, δίνοντας μια πιο σαφή εικόνα για τα οριστικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider