Μητσοτάκης: Δεν φτάσαμε στο στόχο που είχαμε θέσει - Λάβαμε το μήνυμα, οι εκλογές αφετηρία νέας διαδρομής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Δεν φτάσαμε στο στόχο που είχαμε θέσει - Λάβαμε το μήνυμα, οι εκλογές αφετηρία νέας διαδρομής
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Στην διαπίστωση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε στον στόχο τον οποίον είχε θέσει, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δήλωση του για το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Και πρόσθεσε ότι «ούτε με ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το 2ο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ευρωεκλογών».

«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολο πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και γιατί θέση της πατρίδος μας σε αυτήν, ενώ σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές - αποτελέσματα: Καθαρή νίκη ΝΔ αλλά με απώλειες – Ρεκόρ αποχής, 7 κομματα στην Ευρωβουλή

Και συνέχισε λέγοντας: «Σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτοί οι εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχής που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων, αλλά κυρίως ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, ότι στις 2 μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης στη Γαλλία και στη Γερμανία τα κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά, «όμως στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε, τονίζοντας ότι «από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027, για αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως λοιπόν η Ελλάδα του 2024 είναι πιστεύω πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωκοινοβούλιο: Πώς κατανέμονται οι έδρες για την Ελλάδα

Ευρωκοινοβούλιο: Το ΕΛΚ παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider