Τον Τζο Μπάιντεν θα ψηφίσει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Τζο Μπάιντεν θα ψηφίσει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς
Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, πρώην σύζυγος του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ψηφίσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, πρώην σύζυγος του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ψηφίσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024, γράφοντας σε ένα άρθρο ότι «το διακύβευμα για τις γυναίκες και τις οικογένειες δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο».

«Δεν έχω υποστηρίξει ποτέ άλλοτε υποψήφιο για την προεδρία. Η προσπάθειά μου για την ισότητα των φύλων και την παγκόσμια υγεία απαιτεί συχνά να συνεργάζομαι με ηγέτες και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, έτσι απέφυγα να μιλήσω δημόσια για το ποιον ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές», έγραψε η Φρεντς Γκέιτς στο άρθρο που δημοσιεύτηκε από το CNN.

«Αλλά φέτος είναι διαφορετικά», συνέχισε. «Αφού η πρώτη θητεία του [πρώην Προέδρου Ντόναλντ] Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών, διακινδυνεύοντας την ασφάλειά τους και στερώντας τους βασικές ελευθερίες, υποστηρίζω τον Μπάιντεν σε αυτές τις εκλογές και ζητώ από άλλους να κάνουν το ίδιο».

Εξηγώντας την επιλογή της, η Φρεντς Γκέιτς εστίασε στο ιστορικό των δύο υποψηφίων όσον αφορά τα γυναικεία ζητήματα - το αντικείμενο μεγάλου μέρους του φιλανθρωπικού της έργου..

«Ενώ ο Τραμπ καυχιέται για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των γυναικών, ο Μπάιντεν κατανοεί ότι το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από αυτές. Γι' αυτό ο Μπάιντεν κέρδισε την ψήφο μου. Προτρέπω όποιον νοιάζεται για τις γυναίκες και τις οικογένειες, να με ακολουθήσει».

Η Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της συμπροέδρου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, σχεδόν τρία χρόνια αφότου η ίδια και ο πρώην σύζυγός της ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Η τελευταία της μέρα στο ίδρυμα ήταν η 7η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαζυγίου των Γκέιτς, η Φρεντς Γκέιτς αποχώρησε από το ίδρυμα με επιχορήγηση 12,5 δισ. δολαρίων. Η περιουσία της υπολογίζεται σε περισσότερα από 13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

The Ilisian: Mega suite 400 τ.μ., κατοικίες και σύγχρονη λέσχη μελών θα περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα (pics)

gazzetta
gazzetta reader insider insider