The Ilisian: Mega suite 400 τ.μ., κατοικίες και σύγχρονη λέσχη μελών θα περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
The Ilisian: Mega suite 400 τ.μ., κατοικίες και σύγχρονη λέσχη μελών θα περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα (pics)
1,25 δισ. ευρώ θα ρίξει στην οικονομία το The Ilisian - Πώς θα είναι o νέος εμβληματικός προορισμός της πρωτεύουσας.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η επένδυση ύψους 340 εκατ. ευρώ της Ionian Hotel Enterprises, θυγατρικής της ΤΕΜΕΣ στο παλιό Hilton, με στόχο μέχρι το 2025, όπου και θα ανοίξει τις πύλες του το «The Ilissian» να έχει μετατραπεί σε ένα τουριστικό οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς που θα αποτελέσει τοπόσημο για την Αθήνα του αύριο. Σύμφωνα με σχετική μελέτη δε, η οποία παρουσιάστηκε χθες κατά την εκδήλωση ανακοίνωσης του ονόματος του νέου προορισμού, η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 1,25 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, μέσα από το μοντέλο σύνθετης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η έναρξη λειτουργίας του οποίου πριν από 61 περίπου χρόνια αποτέλεσε ορόσημο για την είσοδο της χώρας στη διεθνή ξενοδοχεία, έχει κλείσει από τον Ιανουάριο του 2022 τις πύλες του. Στόχος δε μέσα από ριζική ανακαίνιση και ένα πλάνο ανάπτυξης παρόμοιο με αυτό του Costa Navarino, είναι να μετατραπεί σε έναν πολυδιάστατο προορισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει εντός του διάφορες επιλογές πολυτελούς διαμονής – συγκεκριμένα ένα νέο ξενοδοχείο και κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, καθώς και χώρους γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας και shopping ακόμα και μια σύγχρονη λέσχη μελών, συνδέοντας τον κόσμο με την σύγχρονη Αθήνα.

«Το The Ilisian μετατρέπεται σε μια γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, οδηγώντας συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την συγκεκριμένη επένδυση.

«Με μεγάλο σεβασμό στην μοναδική ιστορία αυτού του εμβληματικού κτηρίου αισθανόμαστε την ευθύνη αναγέννησής του ώστε να συνεχίσει να αποτελεί αγαπημένο προορισμό, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή» ανέφερε από πλευράς του ο Πρόεδρος της TEMEΣ Α.Ε. Αχιλλέας Β.Κωνσταντακόπουλος, διευκρινίζοντας ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης όπου οι διεθνείς επιρροές θα δένουν αρμονικά με τον τοπικό του χαρακτήρα. Το όνομα «THE ILISIAN» άλλωσε είναι εμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό και από τη γειτονιά των Ιλισίων και εκφράζει την διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος του δε όπως αναφέρθηκε είναι είναι να ενσαρκώσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είναι μέρος της ταυτότητας του κτιρίου, προσφέροντας ταυτόχρονα, εμπειρίες της αυθεντικής, μοντέρνας Αθήνας.

1,25 δισ. ευρώ θα ρίξει στην οικονομία το The Ilisian

Η φιλοσοφία αυτή, η οποία έχει υιοθετηθεί και στο έτερο εμβληματικό πρότζεκτ της Temes, Costa Navarino, αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία, σύμφωνα με σχετική μελέτη που εκπόνησε το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και παρουσίασε ο Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η στρατηγική αυτή επένδυση, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 340 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του κτηρίου, θα συνεισφέρει 1,25 δισ. ευρώ την πρώτη κιόλας πενταετία της λειτουργίας της.

Μέσα σε αυτό το διάστημα μόνο η επίδραση από την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ καθώς για κάθε ένα ευρώ της επένδυσης στον κλάδο της κατασκευής αυξάνει το συνολικό προϊόν στην οικονομία κατά 1,34 ευρώ επιπλέον.

Σε επίπεδο διαμονής, θα συνεισφέρει 749 εκατομμύρια ευρώ ενώ ακόμα 75 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η επίδραση από την εμπορική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί εντός της.

Το The Ilisian αναμένεται να αποτελέσει και πυρήνα απασχόλησης, αφού εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει έως και 800 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, 3 φορές περισσότερες από όταν λειτουργούσε το Hilton. Συνολικά δε, άμεσα κι έμμεσα αναμένεται να δημιουργηθούν 1.760 νέες θέσεις εργασίας.

Το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθεί δε, δημιουργεί ευκαιρίες για τον κλάδο και την Αθήνα, καθώς ενισχύεται το προφίλ της πρωτεύουσας ως διεθνής προορισμός και οι επισκέπτες δημοιυργούν μακροχρόνια σχέση με τον τόπο.

Πώς θα είναι το The Ilisian

Το νέο τοπόσημο θα φιλοξενεί εντός του το ξενοδοχείο Conrad Athens, μπραντ που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Θα είναι δυναμικότητας 278 δωματίων και σουιτών οι οποίες έχουν μοναδική θέα στην Αθήνα ενώ θα υπάρχει και μια mega suite 400 τ.μ.. Το ξενοδοχείο θα πλαισιώνουν 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, οι οποίες θα στεγάζονται στους ψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Στο συγκρότημα θα υπάρχουν επίσης μια σύγχρονη λέσχη μελών με εστιατόρια, 8 επιπλέον lounges και εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands.

Ο σχεδιασμός του The Ilisian βασίστηκε στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζοντας τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, με στόχο την επίτευξη πιστοποίησης LEED Gold. Η εικαστική και αρχιτεκτονική ταυτότητα διατηρεί και αναδεικνύει όλα τα εμβληματικά στοιχεία του κτιρίου, όπως τις προσόψεις που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μόραλης, από τις οποίες αντλήθηκε έμπνευση, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

«Η Hilton έχει παρουσία στην Αθήνα για περισσότερες από έξι δεκαετίες, και είμαστε πολύ περήφανοι για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού τοπόσημου, στον χώρο του εμβληματικού πρώην Hilton Athens», ανέφερε σχετικά ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head, Luxury Brands της Hilton.

Ο σχεδιασμός του THE ILISIAN δε θα βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, εφαρμόζοντας τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, με στόχο την επίτευξη πιστοποίησης LEED Gold.

Όσο για την εικαστική και αρχιτεκτονική ταυτότητα του THE ILISIAN θα διατηρεί και θα αναδεικνύει όλα τα εμβληματικά στοιχεία του κτιρίου, όπως τις προσόψεις που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μόραλης.

Να σημειωθεί ότι την αρχιτεκτονική μελέτη και τον συνολικό μελετητικό συντονισμό του έργου ανέλαβε το γραφείο AETER Architects, στις στατικές μελέτες συνεργάστηκαν οι εταιρείες: ΣΤΑΤΙΚΗ - Σύμβουλοι Στατικών Μελετών, Φ. Τσούλος & Συνεργάτες, Ελληνική Μελετητική και Retech και στις Η/Μ μελέτες η Σκέμμα Μηχανική. Στον εσωτερικό σχεδιασμό συνεργάστηκαν διεθνή και ελληνικά γραφεία: AvroKO, Tristan Auer, Yabu Pushelberg, First Within, SBR studio, Mare Studio, ID-Lab και Βάνα Κριμνιώτη. Τον σχεδιασμό φωτισμού έχουν αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες και οι Delta-Theta, την αρχιτεκτονική τοπίου το γραφείο Simon Rackham Landscape Architects, τη μελέτη εστίασης η εταιρεία Xenex, την οπτικοακουστική μελέτη η εταιρεία T&A, την ακουστική ο G. Schubert και η DCarbon τη μελέτη για την πιστοποίηση LEED Gold.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για The Ilisian (πρώην Hilton): «Βραχίονας σημαντικής οικονομικής προόδου»

The Ilisian το νέο όνομα του Hilton - Ανοίγει τις πύλες του το 2025 

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino στις 5-8 Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider